Hur Testa våtcellsbatterier

våtcellsbatterier innehåller olika metaller som vilar i en elektrolyt. Den sura elektrolyten bringar metallerna att lösa upp och frigöra elektroner. Frisläppandet av elektroner gör att batteriet för att skapa elektricitet. Rutinmässigt testa batteriet för rätt spänning och nivåer elektrolyt - i icke-slutna batterier - säkerställer att batteriet inte kommer att misslyckas när du behöver för att starta din bil. Vidta försiktighetsåtgärder när du testar batteriet kommer att hålla dig säker från syran som finns i battericellerna. Saker du behöver
temperaturavkännande hydrometer
Batteriladdare
Load Tester
Voltmeter
Visa fler instruktioner
Icke underhållsfria batterier Hydro Test
1

Ta bort locken från toppen av den våta cellsbatteri.
2

Tryck och håll lampan placerad på toppen av en temperaturavkännande hydrometer. Sänk upptagningsröret belägen vid botten av areometern i den första battericell.
3

Släpp glödlampa att dra elektrolyten från cellen in i det stora röret av hydrometer. Låt elektrolyten att stoppa fluktuerande. Läs numret tryckt på den inre flottören för att bestämma den specifika vikten av fluiden. Kläm lampan att frigöra vätska från hydrometer. Mät varje cell såsom beskrivits.
4

Jämför den specifika vikten av varje cell. Byt ut batteriet om en eller flera våta celler läser en specifik vikt lägre än de andra cellerna. En lägre densitet innebär elektrolyten i cellen förlorar sin förmåga att hålla laddningen.
Testbatteri strömstyrka och spänning
5

Ladda våta cellsbatteri med en batteriladdare tills batteriet når en full laddning. Koppla bort batteriet från laddaren. Låt batteriet sitta urkopplad i 10 till 12 timmar.
6

Anslut en belastning testare till de positiva och marken batteripolerna. Läs rating belastningen strömstyrka tryckt eller stämplat på batteriet. Ställ in strömstyrka på lasten testaren att numret läsa på batteriet. Slå på lasten testare. Läs strömstyrka visas på testaren. Ett nummer som visas på en belastning testare på eller nära den rekommenderade nivån innebär att ett bra batteri.
7

Ladda batteriet med batteriladdaren. Koppla bort batteriladdaren från det fulladdade batteriet.
8

Håll pluskabeln från en voltmeter på pluskabeln stolpen och minuskabeln på marken terminal inlägget av det laddade batteriet. Läs numret visas på voltmetern. Spänningen på ett bra batteri kommer att vara vid eller något högre än den angivna spänningen. Till exempel kommer en 12-volts batteri har en faktisk spänning något högre än 12 volt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128577.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.