Hur man kontrollerar för Avgassystem Läckor

Om du hör ett konstigt ljud från bilens ljuddämparen, det finns en chans att röret kan ha en läcka. Du kanske inte ens vet att din bil har ett avgassystem läckage. Även om ingen buller är närvarande, kan en läcka kan förorena kabinen eller ditt garage med skadliga ångor kolmonoxid när bilen körs. Oavsett om du hör ett ljud eller om du helt enkelt inte har tittat på bilens avgaser under en lång tid, med rätt utredningsteknik du kan snabbt och billigt söka för avgas läckage. Instruktioner
1

Lyssna på bilens ljuddämparen när motorn är igång. Om du hör ett väsande eller periodiskt poppande ljud, kan avgaserna bli otät.
2

Kontrollera avgassystemet visuellt. Titta på ljuddämparen och rör. Om det finns sprickor eller hål i ljuddämparen eller rör, speciellt där ljuddämparen och avgasrör är förenade, du ofta kommer att ha ett avgassystem läcka. Leta efter luckor och sprickor i alla sömmar som är en del av ljuddämparen och avgassystemet. Känn delar av ljuddämparen och avgasröret som kan ha rostat. Rost kan skapa hål och sprickor medger avgaser läcka.
3

Kontrollera avgasportarna på topplocket, tändstift och stövlar. Dessa är belägna i motorblocket, under huven på din bil. Motorblocket består av tändstift och stövlar, utöver diverse andra ventiler, beroende på vilken typ av bil som du äger. Om du är osäker på var dessa poster finns i din bil, kontrollera bilens instruktionsbok. Även om du är osäker, är det ändå bra att titta under din bils huva. Om du märker att det finns rost, missfärgningar eller bränd färg, kan du ha ett avgassystem läckage. För ett diagram av topplocket, topplockspackning och motorblocket, kontakta Resurs 1.
4

Kontrollera bilens packningar, särskilt om du har en äldre bil. Huvudet packningen är placerad mellan motorblocket och cylinderlocket, vilken är ett gjutstycke som innehåller borrade hål för kolvar. Packningen som ansluter grenröret till topplocket kan spricka med tiden och kan vara en källa till ett avgassystem läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128550.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.