Hur berätta om en Auto batteri är dåligt

De många elektriska komponenterna i ditt fordon behöver en stadig ström källa att köra, som levereras av batteriet. En automatisk batteri kommer vanligtvis pågå i flera år, men en dålig generator eller andra felaktiga komponenter i bilen kan leda till att batteriet inte tidigare än väntat. Testa bilbatteriet för rätt spänning kommer att hjälpa dig att felsöka och lokalisera ett problem med bilens strömförsörjning. Saker du behöver
Voltmeter
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen, stäng av tändningen vänta ca 12 timmar, eller över natten. Öppna och säkra bilens huva. Dra av den positiva (röda) plintlocket indikeras med ett "+"-tecken, för att exponera noden.
2

Peka på pluskabeln från din voltmeter till den positiva batteripolen. Tryck på negativa (svarta) sond från din voltmeter till den negativa polen på batteriet, indikeras av en "-" tecken. Du bör få en spänning mellan 12,5 och 12,8 om bilen har suttit över natten utan att motorn är igång.
3

Starta motorn och röra sonderna till samma läge som innan för att testa generatorn utgång. Värdet ska ligga mellan 13,6 och 14,3. Generatorn är felaktig om du får en annan behandling.
4

Öppna upp cellerna i batteriet och kontrollera vattennivåerna. Fyll cellerna med destillerat vatten om cellen vattennivån är låg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128530.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.