Hur man installerar Hood Struts

Huvarna och ibland stammar på de flesta moderna fordon hålls öppen med ett par pneumatiska stöttor som finns på vardera sida av huven. När huven eller bagageluckan öppnas, stagen höjer automatiskt och håller den på plats, så obegränsat tillträde till motorrummet eller stammen området. Eftersom dessa strävor ålder, kan de bli svag och så småningom kommer att misslyckas med att bära upp vikten av huven eller bagageluckan. Dessa stag är lätta att byta ut. Saker du behöver
Skruvmejsel
Skiftnyckel
New hood struts
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven eller bakluckan på bilen. Stödja vikten av huven eller bagageluckan med en styv prop (t.ex. ett basebollträ, osv) medan du tar bort och installerar nya stöttorna. Vissa fordon har en manuell huva prop som kan användas, men många modeller enbart förlita sig på motorhuven strut.
2

Lossa änden på staget där den fäster till huven. Den metod som är fäst huven kommer att variera men kommer sannolikt att vara ett klipp av något slag. Vissa klipp kan kopplas bort genom att trycka en skruvmejsel mot klippet för att frigöra den från huven. Vissa huva stöttor hålls med en liten mutter som måste tas bort med en skiftnyckel.
3

Koppla den andra änden av huven fjäderben från där den fäster i bilens motorrum. Detta kommer sannolikt att fästas på samma sätt i båda ändarna. Installera den nya huven staget på motsatt sätt som den gamla stöttan, installera först en ände sedan den andra.
4

Ersätt den andra stöttan på den andra sidan av huven eller bagageluckan. Försiktigt stängde huven för att se stagen fungerar som de ska och att låta huven att stänga helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128441.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.