Hur man gör Vindrutetorkare Senaste Längre

Hålla dina vindrutetorkare i gott skick kommer att förlänga deras livslängd och hjälper dig att spara pengar. Det är viktigt att ha väl underhållna vindrutetorkare, inte bara så att de håller längre, men också så att de kommer att fungera bra i dåligt väder. Dåligt underhållna vindrutetorkare kan orsaka en hel del irritation på grund av skrikande de producerar och deras oförmåga att ta bort lera, smuts eller vatten från vindrutan. Saker du behöver
Vindruta tvättlösning
denaturerad alkohol
fint sandpapper (eller kniv eller matchbooken lock)
Visa fler instruktioner
1

bort löv, barr, skida utsäde eller annat skräp från vindrutetorkarna och den lilla fördjupningen som rymmer dem innan du använder dem. Skräp som detta orsakar gummit att erodera snabbare eftersom det tårar under användning.
2

Lyft vindrutetorkarna varje gång du tvättar din bil och grundligt rengöra området där torkarna vilar när de inte är i använda. Håll vindrutan ren för att förhindra att bladen från strimmor, skrikande eller tvära. Addera 3

Använda en utspädd lösning av vindrutan spolarvätska och en mjuk trasa, rengör bladet och ramen för varje vindrutetorkare när du rengör din bil. Om dina torkarblad ramar har fogar, se till att rengöra dem särskilt väl.
4

Avfrosta vindrutan innan du slår på vindrutetorkarna. Om det har snöat eller iced natten innan (eller ens en timme innan), kan bladen fryser på vindrutan och använda dem kommer att orsaka dem att riva. Även om de inte är frysta på vindrutan, använda dem över fast is orsakar friktion och kommer att bära ner bladen snabbare.
5

Rengör bladen Vindrutetorkare med alkohol (denaturerad, ca 91% ) månadsvis. Rengör torkarblad kommer fungera bättre och kommer att pågå mycket längre.
6

Använd fint sandpapper på dina blad Vindrutetorkare när de har blivit slitna och inte fungerar så bra som de borde. Stroke ytan av bladet som kommer i kontakt med vindrutan åtta till 12 gånger och sedan testa torkarna. Sandpapper bladen lite mer om de fortfarande fungerar inte bra. Kör en kniv eller matchbook slående område under bladen om sandpapper är inte tillgänglig.
7

Undvik parkering i starkt solbelysta områden om dina torkarblad är gjorda av gummi (snarare än den nyare silikon typ). Solens ultravioletta strålar kan skada känsliga gummi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125192.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.