Hur vill kolla Transmission Fluid på en Nightster

Harley-Davidson Nightster infördes 2007 som en del av Sportster raden av cyklar, som har producerats av företaget sedan 1957. Kontroll av transmissionsolja är en del av regelbundet underhåll ska du göra på cykeln. Helst bör du kontrollera trans vätska varje eller varannan vecka vid kontroll av andra vätskor i motorcykeln. Den transmissionsolja håller kugghjulen löper smidigt och motorn optimerats. Att försumma detta underhåll kan leda till kostsamma motorskador. Lyckligtvis kontrollera transmissionsolja tar bara några minuter. Saker du behöver
Bike stand
stjärnskruvmejsel
Rag
Funnel
ATF +4 transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Kör cykel för fem till tio minuter och skifta igenom alla växlar för att värma upp motorn. Placera Nightster i en motorcykel stå på plan mark.
2

Ta bort de 10 skruvarna på motorhuven på framsidan av cykeln med stjärnskruvmejsel. Lay höljet och skruvarna åt sidan på en säker plats. Addera 3

Dra ut oljestickan ur transmissionsolja tanken. Torka av pinnen med trasan. Kontrollera utseendet hos fluidet, det bör vara en genomskinlig röd färg. Om vätskan är mörkt eller ogenomskinligt, är det dags för en transmissionsolja förändring.
4

Sätt tillbaka mätstickan i tanken och dra ut den igen. Läs av mängden vätska på minnet. Nivån bör vara åtminstone halvvägs mellan de lägsta och högsta ledningarna. Om den är mindre än halvvägs mellan de två linjerna, placera tratten in i tanken och häll i små mängder vätska i taget, kontroll av nivåer efter varje fyllning. Byt ut oljestickan när du är klar fyllning.
5

Säkra höljet på cykeln med skruvarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128413.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.