Juridiska ansvaret för reparera en personlig bil som används för arbete

En anställd som använder sin egen bil för arbete ingår ett anställningsavtal med sin arbetsgivare utifrån detta villkor . All ersättning som erbjuds av arbetsgivaren anges på hyra . Anställd Avtal

en anställd accepterar arbetsvillkoret som kräver hans fordon som skall användas och den erbjudna ersättningen . Varje körsträcka som betalas för användning av fordonet täcker vanligtvis kostnaden för bränsle plus allmänt underhåll och smärre reparationer . Det finns inga rättsliga krav på att en arbetsgivare måste betala för reparationer som inte uttryckligen anges i anställningsavtalet .
Arbetsgivarens ansvar

En arbetsgivare kan hittas ansvariga för reparationer till en anställds bil under speciella omständigheter under vilka arbetsgivaren uppmuntrade eller insisterade på att den anställde använder sitt fordon för arbete på ett farligt sätt . En anställd får uttala tveka att använda sitt fordon på ett sätt som skulle kunna skada hans motor eller däck , och arbetsgivaren kan implicit eller explicit erbjuda för att täcka eventuell skada . Detta kan vara juridiskt bindande .
Större reparationer

En anställd som använder en tjänstebil antingen får en transport som ska täcka bränsle och mindre utgifter eller absorberar dessa kostar själv . En anställd skall ta upp frågan om större reparationer med sin arbetsgivare , helst innan den behöver repareras . I en nödsituation , bör en anställd kontakta sin arbetsgivare innan godkännande reparationer ska fyllas .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128360.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.