Hur För att förhindra korrosion på ett bilbatteri Terminal

Batteripolen korrosion är en av de främsta orsakerna till förtida batterifel. Sipprar batterisyra kommer att bygga upp ett vitt, gulaktigt eller grön (eller en blandning av alla tre färger) frätande pulver på batteripolerna som är mycket frätande. Dessutom kommer det att hindra elanslutning behövs för starter, och batteriet kommer inte ut på efterfrågan. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Durable latex
Wrench in
Bakpulver
Varmt vatten
Liten styv borst stålborste
Vaselin eller industriell batteriuttag korrosionsinhibitor spraya
Visa fler instruktioner
1

Sätt på ett par skyddsglasögon och en uppsättning av varaktiga latexhandskar, och öppna huven.
2

Lossa den positiva klämman batteripolen. Använd en skiftnyckel för att lossa muttern, tills terminalen Klämman kan wiggled fram och tillbaka. Den positiva batteripolen har oftast en röd batteri tråd, men det kommer också att vara en POS, eller ett plustecken, stämplat på batteriets hölje, nära terminalen klämman. Ta bort klämman.
3

Utför steg 2 på den negativa batteripolen klämma. Ta bort klämmorna på detta sätt (positivt första, negativ sista) kommer att förhindra att gnistor uppstår. Batterierna kan avge något till måttliga mängder av mycket brandfarliga gaser som kan antändas och orsaka en allvarlig-till-dödlig explosion. Isolera både anslutningsklämmor, så att de inte av misstag kommer i kontakt med batteripolerna under förfarandet.
4

Blanda en halv kopp bakpulver med en och en halv kopp varmt vatten, och Rör lösningen för att späda ut bakpulver.
5

Rengör korrosion av batteriluckan anslutningsklämmor, grundligt, med stålborste och bakpulver /vatten-lösning, och rengör batteripolerna i samma fashion.
6

Applicera en måttlig nivå beläggning av vaselin på de rengjorda klämmor batteriterminalstorlekar, efter att de har ordentligt torkat. Applicera ytterligare ett lager av gelé till batteripolerna. Batteri korrosionsinhibitor spray är också acceptabelt. Om du använder sprayen, applicera ett jämnt lager på klämmorna och inlägg, och låt sprayen torka.
7

Anslut positiva först klämbygel (förfarandet för att förhindra gnistbildning är motsatsen till borttagningen ). Dra åt klämman med nyckeln. Anslut den negativa terminalen klämma sist, och dra åt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128299.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.