Problem med Vindrutetorkare

Gamla, slitna eller defekta vindrutan eller vindrutetorkare orsakar nedsatt syn och enligt konsumentinformation webbplatsen Automedia, är orsaken till så många som 20 procent av alla olyckor. Torkarblad ska inspekteras var sjätte månad och bytas så snart de börjar förlora effektivitet på rensa fukt från vindrutan. Flera olika torkare problem kan orsaka synlighet frågor. Buller

Torkarblad kan göra buller under drift. Detta kan vara en skrapning, dunkande eller skrikande ljud. Torkarbladen bör kontrolleras för gummi som har förfallit eller trasiga och är lös, slog mot glaset. De gummiblad kan också vara styv och inte böja för att passa på vindrutan, vilket får dem att skrapa ojämnt längs ytan på glaset och "prat". Om ett torkarblad saknas helt, eller om någon del är borta, kommer metallen i torkararmen repa mot glaset, vilket orsakar ett gällt skrikande. Detta måste lösas omedelbart, eftersom vindrutan själv kan skadas från att skrapas upprepade gånger av en ren metall torkararmen.
Strimmig
p Om en vindrutetorkare konsekvent gör märken på glaset, kan det vara smutsig eller den kan behöva bytas ut. Det första steget är att försöka rengöra bladet och glas nedanför den med en mjuk trasa. Sätt lite vätska vindrutan bricka på trasan eller använda lite diskmedel. Torka noga och försök torkarna igen. Om strimmorna kvarstår, är det dags att byta torkare. Ofta slitna torkarblad kommer kännas stel, eller de kan visa tecken på slitage, såsom sprickor och flis. Någon av dessa tecken är en bra indikator på att det är dags att byta bladen gummiavstrykaren.
Orörlig

När vindrutetorkarna inte kommer att röra sig efter slås på, är den skyldige sannolikt torkarmotorn. För att kontrollera detta, är det viktigt att först se till att torkarbladen inte sitter fast på vindrutan med saven eller is. Om bladen fortfarande inte kommer att röra sig, är problemet troligen att vara en dålig torkarmotorn eller avskalade växlar. Gears kan skalas genom att försöka köra torkarna medan bladen hålls orörlig med is, snö eller skräp. Vissa vindrutetorkare förhindra skada med en utlösningsmekanism som förhindrar skador, men i många fall växlar kommer att skadas eller motorn utbränd. I detta fall kan det bli nödvändigt att byta ut skadade komponenter, troligen hela motorenheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128293.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.