De typer av vindruta Sprickor

Synen av en ny spricka eller chip på vindrutan kan bevisa frustrerande. Du kanske har kört på motorvägen när en sten flög in i framrutan, eller ett föremål kan ha träffat det när du var inte ens i närheten. Vindrutor har två lager av glas, och några sprickor påverkar bara ett lager. Du kan byta ut hela vindrutan, eller du kanske kan reparera sprickan om den är tillräckligt liten. Flera typer av sprickor kan uppstå i vindrutor. Spricka

En spricka är en linje som bildas på vindrutan. Det kan bestå av en rak linje eller en ojämn en. Sprickor bildas ibland från en kontakt eller från ojämlik fördelning av tryck. Om det är en stress spricka, börjar det förmodligen runt kanten på vindrutan. En spricka kan spridas över vindrutan.
Star paus

Star pauser uppstår när ett föremål träffar vindrutan. Långa sprickor förgrenar sig från centrum, där effekterna inträffade. Den stjärnformade utseende ger denna typ av spricka sitt namn. Som en vanlig spricka, kan det fortsätta att sprida sig.
Bullseyehjärta

Denna typ av crack är cirkulär och har utseendet av en darttavla bulls ögat. Det har koncentriska cirklar med multipla frakturer. En bulls eye spricka kan förvandlas till en större spricka eller en stjärna paus.
Chips

Ett chip kan uppstå när ett föremål träffar vindrutan. Den består vanligtvis av en liten inbuktning som inte går genom båda lagren av glas. Den enklaste typen av vindrutan skador, kan det vända ändå in i en spricka om de inte repareras.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128268.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.