Hur vill kolla Transmission Fluid på en C4

C4 transmissionen är en automatisk växellåda introducerades av Ford Motor Company 1964. Synas i en mängd av sina fordon, speciellt hot rods, är det mest anmärkningsvärda för dess användning som den ursprungliga automatlåda för Ford Mustang. Transmissionsolja i C4 bör kontrolleras varje eller varannan vecka vid kontroll av andra vätskor. Detta kräver endast en liten mängd tid och kan potentiellt spara mycket pengar på reparationer. Saker du behöver
Rag
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på ett plant underlag. Kontroll av vätska när dess på en sluttning leder till felaktiga avläsningar. Se till att motorn är kall. Om bilen körts nyligen, vänta minst 30 minuter innan du kontrollerar vätskenivåer. Värme gör transmissionsolja att expandera, vilket också orsakar felaktiga avläsningar.
2

Pop huven genom att dra huven-spaken under ratten panelen. Skjut huven upp resten av vägen och höjer spänningen bar att hålla den på plats.
3

Leta överföringen oljestickan i motorn. Läget varierar från bil till bil, men det är allmänt placerad mellan batteriet och luftintaget. Titta i instruktionsboken eller kontakta återförsäljaren för mer specifik information om placering av oljestickan.
4

bort överföringen oljestickan genom att dra den rakt upp. Torka av oljestickan med en trasa. Placera den tillbaka i röret och dra ut den igen. Titta på sändningen nivån på metall pinne. Det bör vara minst halvvägs mellan MIN-och MAX linjer. Om den ligger under halva tiden, måste den fyllas på. Tillsätt 1/2 liter i taget i röret med en tratt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128197.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.