DIY 1997 BMW E36 bränslefilter

Bränslefiltret på en E36-generationen BMW 3-serie är en viktig del av bränslesystemet, eftersom det hindrar skräp från bränsletanken från att nå motorn och orsakar problem med driften av bilen . Ett igensatt bränslefilter kan orsaka en bil att köra grov, återvänder dåligt bränsle körsträcka eller topp kör helt och hållet. Byt bränslefiltret på en E36 3-serie (och alla bilar, för den delen) som en del av rutinmässigt underhåll. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
platt skruvmejsel
buntband
Ögonskydd
Gummihandskar
Rags
nya bränslefiltret
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på en plan yta i ett område som är väl ventilerat. Lyft framför bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar så att det säkert stöds. Du kan också lyfta bak för ökad clearance, men detta är inte en nödvändighet.
2

Öppna huven. Ta bort säkringen för bränslepumpen ur säkringen blocket. Locket till blocket kommer att ha ett diagram varav säkring om för vad komponent. Starta motorn. Motorn kommer att stanna ett par sekunder efter att du tar bort säkringen som bränslesystemet depressurizes. Stäng av eingine off.
3

Ta bort de 8 mm bultarna för bränslefiltret omslaget med en socket. Bränslefiltret och locket sitter under förarsidan av bilen nära foten väl och bredvid ramskena. Du bör ha dina gummihandskar och ögonskydd vid denna punkt.
4

Lossa slangklämmorna som håller bränsleledningarna till vardera sidan av filtret med en skruvmejsel. Avlägsna slangen från den sida av filtret som är vänd mot motorn först genom att dra den av filtret. När slangen tas bort, rotera hela filtret för att ta bort den från slangen på den andra sidan. Torka upp utspillt bränsle.
5

bort 10 mm mutter på metallklämma som håller bränslefiltret på plats. Det finns några bränsleledning och elektriska ledningar som kan behöva skjutas ur vägen för att få tillträde till muttern. Om kablarna hålls på plats med buntband, skära av dem. Skjut bränslefiltret ur klämman när muttern tas bort.
6

Montera det nya bränslefiltret genom att skjuta in det i klämman. Löst installera klämman låsmuttern. Skjut bränsleslangarna på vardera sidan av filtret, installera kort en första och därefter den mer flexibel, längre slang. Dra åt slangklämmorna och sedan avsluta åtdragning av klämman muttern.
7

sätta någon bränsleledningar eller ledningar tillbaka som togs bort. Om du var tvungen att klippa buntband för att flytta ledningarna, installera nya buntband för att hålla trådarna på plats.
8

tillbaka bränslefiltret säkringen i säkringsdosan blocket. Vrid startnyckeln på men stäng inte det hela vägen till start. Detta kommer att flöda bränslepumpen. Lämna den där i 10 sekunder och sedan vrida om nyckeln till "Start" och håll den där tills motorn startar, vilket bör vara 10 till 15 sekunder. Kolla efter läckage runt bränslefiltret. Sänk bilen tillbaka till marken. Sätt tillbaka locket bränslefiltret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127961.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.