Hur man byter bränslefilter på en 2000 GMC Sonoma

Bränslefiltret på en 2000 GMC Sonoma monteras in mellan gastank och motor. Dess uppgift är att stoppa alla skadliga sediment från att komma in i systemet bränsleinsprutning och eventuellt skada motorn. Bränsleflödet till motorn kommer att försämras och att motorn kan köras dåligt om filtret inte byts regelbundet. Du kan förhindra att detta händer genom att ersätta filtret med ett nytt. Saker du behöver
Bränsle-tryckmätare
dräneringskärlet
Jack
Jack står
Byte bränslefilter
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Pop huven. Leta upp bränslefördelningsröret ovanpå motorn. Anslut bränsle tryckmätare till bränslefördelningsröret hand. Sätt dräneringsledning från mätaren i dräneringstråget och tryck på knappen tryckavlastning på mätaren. Låt överskottsbränsle tomt i tråget. Avlägsna mätaren och ta bort tanklocket från bensintanken.
2

Lyft förarsidan av bilen med domkraft och lägg den på pallbockar. Leta upp bränslefiltret på insidan av den chaufför-sidoramen järnväg. Ta bort clipsen på bränsleledningarna kör in och ut ur bränslefiltret och dra linjerna från filtret.
3

unbolt bränslefiltret från rambalk med 3/8- tums Ratchet och uttag. Kassera det gamla bränslefiltret.
4

Montera filterbyte bränslet i fästet på ramen järnväg med 3/8-tums Ratchet och uttag. Verifiera att den stansade pilen på filtret är riktad mot motorn. Tryck bränsleledningarna på bränslefiltret tills det klickar på varje sida.
5

Sänk Sonoma av domkraften står med domkraften. Starta bilen och titta under bilen för att se till att det inte finns några bränsleläckage. Om så är fallet, upprepa stegen och kontrollera tillbehören till filtret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129615.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.