Typer av filter bil luft

Nästan alla bilar använder någon form av luft filtreringssystem för att förhindra oönskad smuts och skräp från igensättning motorn. Även pappers-filter är standard, finns det några andra luftfilter alternativ som kan bidra till att förbättra fordonets prestanda under vissa körförhållanden. Papper

Vanligen används i fabriken bilmontering är pappers filter tillverkade av industriell kvalitet papper viks som ett dragspel för att öka ytan. Ju större ytarea är avsedd att fånga mer damm och skräp så att det inte kommer i fordonets motor, där det kan orsaka problem. Även dessa filter är billiga, de behöver bytas ut oftare än andra typer av luftfilter.
Oljebad

Innan pappersfilter infördes på 1960-talet, olja bad filter var standard på de flesta fordon och utrustning. Dessa filter arbetade genom att rikta luftflödet över en pool av olja som skulle bidra till att dra ut tyngre ämnen och föroreningar luft som kan ackumuleras i motorn. Oljebad filter krävs ständig rengöring och, idag, till stor del anses föråldrad.
Foam

Består av polyuretanskum indränkt i olja, skum filter har en mycket hög dammabsorberande kapacitet. Denna egenskap gör dem till ett populärt val för fordon som ofta kör på grusvägar eller delta i off-road motorsport.
Cotton

Oil-fuktade gasväv används i ett begränsat antal eftermarknaden filter bil luft. Eftersom de ökar luftintaget till fordonets motor, har bomull luftfilter typiskt positionerat som en högpresterande bil-post för sport-och tävlingsbilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127918.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.