Servicebehov för en Saturn Vue

Din Saturn Vue kräver flera olika typer av inspektioner och underhållsåtgärder för att hålla den igång ordentligt. Många av dessa görs på intervall av 25.000 miles, och andra är utföras mer frekvent. Eftersom Saturnus varumärke fasas ut av General Motors, är det viktigt att försöka hålla upp med nödvändiga service din Vue och dess V-6 motor kräver. Service på 25.000 Mile Intervaller
p Om du bor i en stad och vädret är ständigt runt 90 grader F eller vägförhållanden är kuperad, då automatisk transmissionsolja (ATF) måste ändras varje 25.000 miles. Om inte, då fluiden behöver endast bytas vid 100.000 och igen vid 150.000 miles. Vid 100.000 miles, kommer du också att behöva byta tändstift, kamremmen (igen på 150.000 miles), ändra vätskeöverförande montering och den bakre drivmodulen vätska (båda igen på 150.000 miles), och motorns ventilspel behöver som skall inspekteras. Du kanske vill behålla den gamla kamremmen i din Vue stam i händelse av en nödsituation. När du når 150.000 miles du också kommer att behöva utföra ett kylsystem flush och påfyllning samt inspektera motorns drivrem.
Rutininspektioner

När du tanka din Vue, kanske du vill kontrollera oljenivån och kylvätskenivån under huven. Du bör använda full-syntetisk SAE 5W-20 olja för din V-6 motor och en 50/50 destillerat vatten /Dex-Cool-märket kylvätska mix. Utför ett olje-och filterbyte varje 3000 miles. Dex-Cool (orangefärgad) är GM: s enda rekommendation för kylvätska. Kontrollera din Vue s däck för påtryckningar, inklusive reservdelar, vilket krävs minst 60 pounds per square inch, en gång i månaden och när de är kalla. Leta efter slitage och eventuella skador som kan tyda på ett behov av utbyte. Rotera däcken var 5.000 till 8.000 miles.
Gång om året

Utför en starter switch test varje år. För att göra detta, lägg i parkeringsbromsen och de normala bromsar och försök starta bilen på varje växel ("drive", "back", "1st", etc.). Din Vue bör endast starta på "park" och "neutral". Om det börjar i en annan växel, ha bilen servas av en professionell. Du bör också utföra ett lås test för växelreglaget. Dra åt parkeringsbromsen och vrid på tändningen för att köra. Starta inte motorn. Försök att växla från parken. Om du upptäcker att du har möjlighet att växla, har din bil på service. Utför ett liknande test med den förskjutning i någon annan växel än park och försök att vrida tändningen till "låsa" och försök att ta bort nyckeln. Om någon skulle inträffa samtidigt inte i parken, behöver din Vue service.
Fluid Avfallshantering
p Om du servar din Vue själv, bör du Kassera eller återvinn din används vätskor i enlighet med dina lokala eller statliga rekommendationer och standarder. Håll alltid kylvätska borta från små barn och husdjur, eftersom deras söta doften lockar dem. Kylvätska är dödligt vid förtäring bör städas upp omedelbart efter ett spill.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127711.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.