Hur man kan förbättra gas körsträcka för en 3 Cylinder Geo Metro

Geo Metro först dök upp på nordamerikanska mark 1989. Det var en direkt ättling till den Suzuki Cultus, och drevs av en 1,0-liters 3-cyclinder motor. Denna motor pumpar ut 55 hästkrafter. De 3-cylindriga Metro genomsnitt 38 miles per gallon (mpg) i staden och 44 mpg på landsväg. Problemet med dessa 3-cylindriga motorer var att när de skakas körsträcka de vibrerade mer och bränsleeffektivitet minskade. För att bekämpa detta i 1995 General Motors kopplas motorn till en 4-cylindrig motor 1.3l. Om du är en ägare av en 3-cylindrig Metro, finns det några åtgärder du kan vidta för att öka bränsleeffektiviteten. Instruktioner
1

I USA, dessa 3-cylindriga bilar är minst 15 år gammal, är så regelbundna underhåll som krävs. De är också kända för problem med insprutningssystemet som de gamla. Kontrollera och byt ut tändstiften som behövs. Byt luftfilter som behövs. Enligt Federal Trade Commission (FTC), en väl trimmad motor kan förbättra körsträcka med 4 procent.
2

Byt olja vid behov och använd rätt kvalitet. Också kontrollera din olje-och bränslefilter. Enligt US Department of Energy (DOE) och Environmental Protection Agency (EPA), kan ersätta igensatta filter öka gas körsträcka på upp till 10 procent.
3

Lyssna på din motor. Vissa Geo-modeller kom med en avgasåterföring (EGR). EGR-ventilen hjälper bilar för att fullständigt förbränna bränsle genom återcirkulering av en del av bilens avgassystem och köra den genom förbränningsprocessen igen. Det minskar också giftiga utsläpp genom att stoppa bildandet av farliga gaser. När EGR-ventilen är igensatt eller inte fungerar, kan det orsaka oregelbundenheter i motorns prestanda såsom grov tomgång eller ventil knock, vilket indikerar att EGR-ventilen ska kontrolleras. Skulle du märker din tomgång grov eller knackar på din motor, låt din mekaniker titta. Detta kan leda till minskad bränsleförbrukning och andra problem.
4

Kontrollera dina däck och se till att de är i linje och ordentligt pumpade. Under-pumpade hjul orsakar onödig rullmotstånd. Enligt FTC, kan ordentligt pumpade däck ökar gas körsträcka med 3 procent.
5

Gör inte sysslolös. Om du kommer att vänta ett par minuter, vänd din motorn. Det kommer att spara pengar och hjälpa miljön.
6

Titta bilens vikt. Rensa din bil av onödiga röran är ett av de enklaste sätten att öka bränsleekonomi. Enligt FTC, kan en extra 100 pounds av vikt i stammen minska din körsträcka med två procent.
7

Några Geo modeller kom med en avgasåterföring (EGR). EGR-ventilen hjälper bilar för att fullständigt förbränna bränsle genom återcirkulering av en del av bilens avgassystem och köra den genom förbränningsprocessen igen. Det minskar också giftiga utsläpp genom att stoppa bildandet av farliga gaser. När EGR-ventilen är igensatt eller inte fungerar, kan det orsaka oregelbundenheter i motorns prestanda såsom grov tomgång eller ventil knock, vilket indikerar att EGR-ventilen ska kontrolleras. Skulle du märker din tomgång grov, eller knackar på din motor, låt din mekaniker titta. Detta kan leda till minskad bränsleförbrukning och andra problem.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127684.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.