Typer av Car batteriladdare

Bil batteriladdare används för att hjälpa bilägare som har en bil som har runnit sin batterikraft. Det finns flera typer av laddare som någon kan använda. Den typ av laddare någon väljer är oftast bestäms av priset på produkten. Laddare finns i en mängd olika priser och alla re-ladda batterier i olika tidsperioder och med olika metoder. Den dyrare laddaren, desto snabbare batteriet kommer åter laddning. Switch Mode Regulator


switchade regulatorn styr spänningen hos batteriet via pulsbreddsmodulering. Det är en komplex, men effektivt val för en bil batteriladdare och det fungerar mer effektivt än dess motsvarighet, linjär regulator. Att fungera, krävs det ett stort passivt utloppsfilter. Denna laddare kan vara svårt att kontrollera och bör skötas av dem som är bekanta med bil laddare.
Series Regulator

serieregulator också kallas linjär regulator och det är en mer grundläggande form av omkopplaren mod-regulatorn. Den behöver en högre-drivna enhet för att överföra belastningen strömmen genom den reglerande transistorn. Det behöver inte ett utgångsfilter. Det är en liten enhet och inte en producent av höga ljud. Detta är en grundläggande laddare som är en av de lättare laddare att fungera.
Buck Regulator

buck regulator Laddaren fungerar via en DC-DC-omvandlare. Det är mycket effektivt och inte resultera i höga mängder spillvärme. Det har förmågan att hantera höga utströmmar med en lägre RF störningar än de flesta laddare. Den har en grundläggande design och en liten utgång filter. Denna modell är en komplex laddare ofta köps av auto-aficionados.
Pulsade Laddare

pulsade laddare är den vanligaste laddare och det fungerar genom att använda en serie transistor. Det leder ström som överförs direkt till bilbatteriet. Ett pulserande ljud signaler till bilägaren att batteriet börjar nå en full laddning. Det avger små mängder värme och är en kompakt billaddare. Den pulserande tillåter laddaren till långsamt överföra ström i batteriet, för att undvika överbelastning. Den pulserande kan överföra stora mängder energi genom en avgift, mycket till skillnad från andra laddare.
Stunt Regulator

stunt regulatorn är den mest grundläggande laddare, och därmed den billigast. Dess utformning är enkel och den fungerar på via en switch som är ansluten till solceller panel, samt batteri. Ett larm är installerad i den laddare som stänger av den när batteriet når maximal effekt, för att förhindra överladdning, och följaktligen, att batteriet kortsluter. De är lätta att styra och driva och är bra val för dem som inte är bekant med laddning bilbatterier.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127676.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.