Hur Tina upp djupfrysta Bil Windows

För förarna i de nordliga breddgraderna, är isuppbyggnad mer än bara en säsongsbetonad olägenhet. Is kan enkelt bygga till mer än en tum tjock runt basen av din vindruta, sidorutor, huv och baklucka. Inte bara är sådana ark av is är svåra att ta bort, gör så felaktigt kan skada ditt glas och färg. Flygplatser använder speciella avisningsvätskor att ta bort sådan uppbyggd från flygplansvingar och att förhindra ytterligare isbildning medan flygplanet kryssningar på hög höjd. Liknande halkbekämpningskemikalierna är allmänt tillgängliga på bildelar butiker, men du kan enkelt göra din egen med några billiga hushållskemikalier. Saker du behöver
Sprayflaska propylenglykol-baserade frostskyddsmedel
Tvättsprit
Diskmedel
Stora tarp
Visa fler instruktioner
1

Kombinera en 60/40 blandning av propylenglykol-baserade (PG) frostskyddsmedel och vatten i en sprayflaska. Du kan använda en vanlig etylenglykol-baserade (EG) frostskyddsmedel, men PG frostskyddsvätska är mycket mindre giftigt för människor och djur. Propelene glykol är en organisk alkoholförening som löser upp de vätebindningar som håller iskristallerna tillsammans. Standard tvättsprit löser is också, men PG fungerar bättre och håller längre.
2

Lägg standard diskmedel till blandningen vid en 10-till-1-förhållande. Om du har 10 dl vatten /frostskyddsmedel, tillsätt 1 uns av diskmedel. Dish detergent är ett ytaktivt medel, vilket innebär att det sänker ytspänningen på vätskan den berör. Sänka ytspänningen låter den smälta isen för att enkelt kasta av fönstren.
3

Låt tvål /frostskydd /vatten lösning för att sitta i ditt hem på natten. Den varmare blandningen är desto snabbare kommer det att fungera, men det borde inte vara något varmare än cirka 80 grader eller du riskerar att knäcka frysning-kallt glas genom termisk chock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127661.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.