Hur Packa hjullagren på en trailer

Sitter på sidan av vägen med en beslagtagen trailer hjul är inte vad du vill göra på din semester eller på väg till en fisketur. Hjullager på släpvagnar är en av de mest missade underhåll poster trots att jobbet är enkel. Snarare än att vara fast med en reparation räkningen och förlorad tid fastställande hjulet, ta en timme att utföra denna enkla uppgift och undvika huvudvärk senare. Saker du behöver
Jack
pallbock eller block aska
rörtång
Hammer
platt skruvmejsel
Tänger
Tidning
Små block av trä
Shoppa trasor
bildelar renare sälja Grease gun
lagerfett
Nya tätningar för lageraggregatet
kanalen låser
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp vagnen och placera pallbockar under ramen för att stödja det.
2

bort hjulet, med rörtång. Ställ ratten åt sidan med muttrarna så att de inte blir missriktad.
3

Bänd dammskyddet lös från navet med platt skruvmejsel. Se till att inte använda för mycket kraft och böja kanterna. Om dammskyddet är envis, kan du knacka lätt på skruvmejseln med hammaren för att lossa den, vrida ett kvarts varv varje gång att lyfta locket när du går.
4

Ta bort sprinten från mutter med tång. Om stiftet blir svag, byt ut den mot en ny.
5

Lossa muttern och ta bort navet från spindeln. Lagren borde komma ut ur navet, lägg dem på tidningen. Knacka tätningen ut, med hjälp av hammare och en träbit vid behov. Använd butik trasor och delar renare att rengöra så mycket fett som du kan från navet, spindeln, tätningen och lagren. Inspektera om lagren är tecken på slitage. Om de är urkärnade, måste de bytas ut.
6

Packa lagren med rent fett. Tryck in fett i dem, gnugga det på den breda sidan av lagret. Använd fettspruta för att lägga till mer fett tills det börjar komma ut på andra sidan. Packa dem tills du inte längre kan få mer fett i lagren.
7

Placera en glob av fett på navet och knacka tätningen tillbaka i den bakre delen av navet. Montera navet och lager tillbaka på spindeln. Byt ut muttern och dra åt för hand. Var noga navet snurrar fritt. Byt sprinten.
8

tillbaka dammskyddet och pump fett i navet med fettspruta som du vrider den. Undvik överfyllning navet. Torka bort överflödigt och byt hjulet.
9

Upprepa för den andra sidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127513.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.