Uppbyggnad av ett bilbatteri

Så kallade blybatterier , som traditionellt används i bilar , finns i olika typer beroende på deras avsedda användning . Bilbatterier är uppbyggda så att de levererar höga startströmmar och debiteras snabbt när motorn startas . Battery Case

Fallet med ett bilbatteri är gjord av hårt gummi , plast eller något annat material som tål stötar , extrema temperaturer och lösningen med utspädd syra som den innehåller . Fallet är ventilerad för att leda bort de gaser som bildas vid de reaktioner som sker i batteriet .
Elektroder

Batterihöljet innehåller en serie plattor , vissa positiva och vissa negativa , tillverkad av en plast honeycomb belagd med bly pastor . De positiva plattorna ( anoder ) består av blyoxid och den negativa plåtar ( katoder ) av svampliknande bly metall . Det är reaktionen mellan de ledande plattorna och utspädd syra lösning som skapar elektrisk ström .
Electrolyte

Elektroderna är nedsänkta i en utspädd lösning av svavelsyra syra ( H2SO4) i vatten. En kemiskt permeabelt membran används för att isolera elektroderna från varandra , för att hindra dem att skapa en kortslutning genom elektrolyten eller genom fysisk kontakt med varandra .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127481.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.