Hur man diagnostiserar en dålig Katalysator

Katalysatorn var stor spridning på bilar på 1970-talet för att rengöra utsläpp från bilar är utsättning mindre föroreningar i miljön. Den kväveoxid, kolväten och kolmonoxid som kommer in i omvandlaren lämna bilen såsom kväve, koldioxid och vatten genom sinnrikt enkla kemiska reaktioner. Katalysatorn användbarhet har lett till att dess användning blir enligt lagar på vissa ställen, i sådana områden, kör med en misslyckad katalysator kan få dig böter. Instruktioner
1

Accelerera i bilen och jämföra dess acceleration till den av en tidigare tidpunkt då bilen hade lite problem. Om din bil har liten acceleration makt, kan du behöva byta ett tändstift eller undersöka din avgasventil, eftersom oförbränt bränsle är förmodligen i ditt avgassystem.
2

Lukta luften runt avgasröret på din bil medan det körs för att se om du kan upptäcka en lukt av ruttna ägg, en indikator som oanvänt bränsle få igenom ditt avgassystem Addera 3

Undersök röken lämnar ditt avgassystem,. om röken har en blåaktig ton eller verkar väldigt vit, min din katalysator beläggas med fosfor eller kisel på insidan, förhindrar rätt kemiska omvandlingar uppstår.
4

Övervaka din gasmätare och avgöra om ditt fordon utför under sin förväntade bränsleekonomi. Förlust av bränsleekonomin är ett symptom på en misslyckad eller ansluten katalysator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127476.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.