Hur fyller en automatlåda med Fluid

Kontroll och påfyllning transmissionsolja är en av de mest grundläggande och ändå viktigaste ansvar som förare. Vätskan säkerställer att transmissionsdelar fungerar så att bilen kan växla ordentligt. Denna vätska bör kontrolleras en gång i veckan, och den bör bytas var 30.000 miles, eller efter behov. Om du följer detta schema, bör din bil vara säkert att ta på dagliga pendlar eller långa resor. Underhålla transmissionsolja kommer också att göra din bil längre. Saker du behöver
automatisk transmissionsolja
Funnel
butik trasa
Visa fler instruktioner
1

parkera bilen på plan mark med tillräckligt med utrymme för att dyka huven och arbetar under den. Lämna bilen körs i två till tre minuter.
2

Lyft huven och stötta öppna. Med motorn fortfarande igång, lokalisera sändningen mätstickan nära motorn. För de flesta bilar, är detta nära toppen eller botten av motorn.
3

Dra upp mätstickan från fluidventilen. Torka rent med en trasa. Sätt tillbaka mätstickan hela vägen tillbaka in i fluidventilen. Dra ut den igen, notera vätskenivån som visar på oljestickan.
4

Kontrollera vätskenivån på mätstickan. Om vätskan faller under den nedre raden, måste du lägga till mer vätska. Den ideala nivån är halvvägs mellan den övre och nedre linjer.
5

Sätt tratten in i vätskan ventilen och häll transmissionsolja direkt in i det.
6

Sätt tillbaka oljestickan och kontrollera vätskenivån igen. När rätt nivå är nådd, byt ut oljestickan. Stäng huven och stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127323.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.