Belt Instruktioner för en Chevy Truck

En serpentin bälte är en enda bil drivrem som driver de tillbehör vanliga i senare modell GM-fordon. Belt instruktioner för en Chevy truck visar hur du linda enda slinga runt alla tillbehör remskivor. Instruktioner till serpentin bälte i en Chevy truck är viktiga eftersom inslagning remskivorna rätt sätt kan vara förvirrande. Att göra det utan dem kan leda till misstag, vilket kan skada motorn om de lämnas icke. Saker du behöver
GM lastbil (V8 eller V6) katalog Serpentine belt
Ratchet skiftnyckel (3/8 tums enhet) katalog mutterdragare (13mm & 15mm) katalog Skruvmejsel

Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Chevy truck. Koppla bort batteriet. Hitta generatorn. Den är belägen på framsidan av motorn, till vänster om mitten på toppen. Generatorn har en räfflad yttre skal och kan särskiljas genom den här funktionen.
2

Leta spännarremskivan finns under remskivan på generatorn. Det kommer att vara i slutet av en kort armatur. Vid basen av ankaret är en plats för att infoga 3/8-tums enhet av spärrnyckel. Sätt spärrnyckel i denna öppning och tryck ner handtaget för att lossa bulten.
3

Dra serpentin remmen från generatorn remskiva när du trycker ner på spärrnyckel in spännrullen ankaret. När spännrullen trycks ned, kommer bandet lossa tillräckligt för att ta bort den från generatorn remskiva. Ta bort Serpentine belt från alla remskivorna när spänningen har avlägsnats genom att frigöra den från generatorn remskiva.
4

Undersök bältet för slitage. Placera remmen på en plan yta med den räfflade sidan pekade uppåt. Undersök revbenen för sprickor eller saknade delar som har rivits bort. Håll bältet i händerna och böja den så att du kan se sprickor som kanske inte syns när det är plant utlagd. Skador eller sprickor är tecken på slitage och anger en ny rem bör installeras.
5

Lokalisera Serpentine belt routing diagram allmänhet finns på specifikationerna etikett som fästs på kylarskyddet. Börja med det övre högra trissan och dra bältet medsols tills du når spännrullen och generator remskiva. Sätt spärrnyckel tillbaka till spännrullen ankaret och tryck ner. Slip av remmen över spännrullen och sedan generatorns remskiva och släpp spärrnyckel.
6

Test spänningen i den nya Serpentine belt. Bältet ska vara så tätt om inte hårdare än den gamla remmen innan den togs bort. Justeringar av spänningen kan göras vid spännrullen ankaret. För att justera spänningen måste du först ta bort remmen från generatorn remskiva och justera sedan ankaret innan återställning remmen och kontrollera spänningen igen tills korrekt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127209.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.