Hur man byter Bakre Skjutmått

Bakre hjul med skivbromsar komma med en tjocklek, bromsbelägg och rotor. Du måste veta hur man byter bakre bromsok som läcker från skadade kolvar bromsbelägg. Andra skäl för att ändra en bakre oket skulle vara när du installerar bättre bromsdelarna. Tiden för att byta bakre bromsok är nu om du ser kontrollampa tecken på en läckande bromsok. Innan du kör på trasiga bromsar, tänk på riskerna. Körning utan tillförlitliga bromsar kan hota dig, din familj och andra. Saker du behöver
Ordet jack
(2) Jack står
rörtång
Ratchet skiftnyckel uttag
skiftnycklar (öppna och box ändar) katalog Rags
Broms vätska
Bromskrets (gummi) katalog Bromskrets passande
Allen skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1

bryta muttrarna löst på båda bakhjulen. Höj baksidan av fordonet genom att höja bakaxeln med hjälp av en hydraulisk domkraft och stödja den med två pallbockar. Ta bort båda hjulen, utsätta aggregaten skivbroms på bakaxeln.
2

Öppna huven på bilen och ta av locket på huvudcylindern av bromssystemet. Huvudcylindern och bromsvätskebehållaren ligger på brandväggen framför föraren i de flesta personbilar och lastbilar. Fyll behållaren med vätskan om den är låg och sätt på locket.
3

Lossa en bakre bromsok s fästskruvar ligger på den bortre sidan av tjocklek för att få bromsok utanför bromsrotorn. Nå över toppen av den bakre bromsok med en insexnyckel och sätter nyckeln i huvudet på en fästskruv och vrid skruven moturs (Eftersom bulten pekas till dig visas det du vrida nyckeln medurs men) . Dra alla fästskruvar ur bromsoket. Skjut bromsok utanför kanten av rotorn.
4

Följ linjen gummi bromsen kommer ut på baksidan av bromsok till korsningen med stjäla bromsledningar. Separera bromsok och gummi bromsledningen från stjäla bromsledningen på bromsledningen montering. Använd en skiftnyckel för att vrida kopplingen lossna. Använd en fångst pan att fånga dränering bromsvätska under detta steg.
5

Bifoga en ny bakre bromsok till bromssystemet vid korsningen av den bakre bromsok s gummi bromsledningen och fordonets stål bromsledningen belägen nära den inre ramen skenan av fordonet. Dra montering bromsledningen och skjut bromsok med bromsbelägg över den bakre skivbromsrotorn.
6

Säkra bromsok till bilen med nya bromsok s fästbultar och gamla bromsok fästet. Sätt i och dra dessa bultar ordentligt. Arbeta på bromspedalen några gånger när bromsoket (s) är fästa till rotorerna men innan blödning i bromssystemet. Lufta bromssystemet.
7

Byt ut hjulet (s), höja fordonet med en domkraft, står remove jack och sänk tillbaka till grunden för ett körprov. Inspektera bromssystemet igen efter att ha avslutat en provkörning och blöda igen om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127208.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.