Huvudkomponenter en generator

En motorns generator upprätthåller spänningen till bilens batteri som ger ström till lampor, värmare och andra tillbehör. Det är analogt med en generator som producerar el genom en turbin-liknande system. Den 12-volts batteri bär bara tillräckligt med laddning för att initialt starta bilen. Utan en generator, skulle batteriet måste laddas manuellt varje gång du behöver för att starta bilen. En generator har tre huvudkomponenter, var och en spelar en särskild roll för att hålla bilens batteri fulladdat. Rotor och stator

Rotorn och statorn hos en växelströmsgenerator är en remdriven grupp av magneter inuti koppar ledningar som skapar ett magnetfält. Bandet drivs av en remskiva ansluter till motorn, vilket gör att rotorn att snurra med hög hastighet, vilket skapar ett magnetfält. Statorn skapar sedan spänningen och el att strömma till dioden montering. Den el som skapas är omväxlande ström, eller AC.
Laserdiod

En generatorns diod församling omvandlar växelström till likström, eller DC, vilket är den aktuella typen som används av bilbatterier. Dioden församling, en två-terminal system fungerar genom att endast låta den el som skapas i statorn att flöda i en riktning.
Voltage Regulator

spänningsregulator är en generatorns överspänningsskydd. Moderna spänningsregulatorer, som är interna system, övervaka både generator och batteri spänning, justera strömmen vid behov. Äldre spänningsregulatorer var externt monterad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127147.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.