Hur man byter en E46 Termostat

Termostaten på en BMW övervakar temperaturen på motorns kylvätska. Det är en liten men viktig del som gör att motorn inte överhettas. Byta termostaten på E46 generationen av den populära BMW 3-serie är en viktig del av förebyggande underhåll. Emellertid laddar återförsäljaren ofta så mycket som $ 500 för att installera vad som är en $ 30 del. Om du är en E46 ägare, spara lite pengar genom att utföra jobbet själv. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (eller ramper) katalog Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Momentnyckel
Skruvmejsel
Container (för kylmedel) katalog Kylvätska
Rag
Ny termostat
RTV packning tätningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Ställ fordonet på en plan yta. Lyft fram med en domkraft och sänka den på ett par pallbockar, se till att det är säkert fastsatt. Du kan också köra framför bilen upp på ett par ramper.
2

bort luftningsskruven på kylaren med en skruvmejsel. Skruven ligger ett par inches från där slangen för kylvätskeutjämningsbehållaren fäster kylaren. Placera en behållare under kylaren. Ta kylarens avtappningsplugg med en hylsa och ett spärrskaft. Låt kylvätskan rinna in i behållaren.
3

Ta bort kylarslangar som är fästa på vardera sidan av termostathuset. Placera en trasa i den nedre slangen så att inget kan falla in i det.
4

bort fläkten muttern med en 32-mm skiftnyckel. Muttern är reverse-gängad, så vrid den till höger när du är vänd mot framsidan av bilen. Avlägsna spill slangen från kylaren. Ta bort de två plastnitar belägna på toppen av kylaren. Dra kåpan och fläkten ur motorrummet.
5

Koppla loss kablarna som går till termostaten. Lossa och ta bort de tre 10-mm skruvarna som håller termostathuset till motorn med en hylsa och ett spärrskaft. De nedre skruvarna är lite svårt att se. Det kan hjälpa att använda en liten spegel och en förlängning på sockeln.
6

bort 13-mm bult som håller höljet på plats. Detta är en av två bultar som också håller hållaren för att lyfta motorn ut ur bilen. Lossa den andra skruven på motorn hissfästet så att du tar bort termostathuset.
7

Dra höljet från blocket. Lossa termostaten från blocket med fingrarna. Använd inte ett vasst föremål för att ta bort det eftersom det kan repa blocket. Rengör hålet i blocket i vilket termostaten installeras.
8

rengöra ytan på blocket där huset installeras så det finns ingen packning material eller något annat skräp. Montera nya O-ringen på ytan av den nya termostaten på den sida som vetter mot huset. Montera termostaten på blocket, se till att pilen på den är vänd rakt upp.
9

Rengör termostathuset. Installera en ny profil packning på huset om det är en metall packning med ett tunt lager av packningen tätningsmedel. Om din E46 har ett plasthölje, som har en integrerad packning, måste du installera en ny bostad.
10

Montera kåpan och skruvarna som håller den på plats, se till att de inte korsar -gängad. Använd momentnyckel för att dra åt bultarna gradvis till 7 Nm för 10-mm skruvar och 16 Nm för 13 mm-skruvarna.
11

Montera kåpan och fläkten, fullt dra åt muttern på fläkten genom att vrida den åt vänster när du står vänd mot bilen. Installera om kylarslangar på huset. Dra inte åt de kylarslangar. Återanslut slangen för kylvätskeutjämningsbehållaren. Fyll på kylsystemet med kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127146.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.