Vad orsakar broms rotorer till Rust?

Bromsrotorn är ett gjutjärn skiva som är fäst vid hjullagret navanordningen. Den roterar med hjulet, och den bromsverkan alstras när rotorn kläms mellan bromsklossarna att bromsa hjulet ner. Eftersom rotorn är gjutjärn det kan rosta, och denna rost kommer att accelerera under vissa förhållanden. Luftfuktighet

Gjutjärn rostar i närvaro av fukt, och broms rotorer är inget undantag. Rost kommer att ske över hela rotorn, men eftersom bromsverkan gnider rost bort av friktionsytorna, rost ansamlingar normalt är synliga endast runt den yttre kanten och insidan av skivan. Rotorer rostar mer i fuktigt klimat. Addera Salt

Salt kommer att påskynda rost av gjutjärn. Salt kan hittas i havet-side luft, och ofta används som avisningsmedel på vägarna i kalla klimat. Broms rotorer kommer att visa mer rost när de utsätts för dessa förhållanden.
Rotormaterial

Olika kvaliteter av broms rotorer finns tillgängliga. Lägre kvalitet rotorer ofta rostar snabbare på grund av den lägre kvaliteten på järnet som används i tillverkningen.
Gropfrätning
Rust

kommer att fortplanta sig snabbare i områden där det redan finns etablerade . Om rotorn är allvarligt urkärnade, då rost kommer att etablera sig djupt i depån där bromsverkan inte kan gnugga bort det. Rosten kommer då tenderar att växa ut snabbt från dessa områden.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127134.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.