Hur Pass en smog check i Californien

I Kalifornien är smog inspektioner som krävs av de flesta flytande bränsle-drivna fordon, utom dieseldrivna de som antingen har gjorts före 1998 eller väga mer än 14.000 pounds. I 34 län i hela staten, är smog kontroller krävs vartannat år. Men bilar som är mindre än sex år behöver bara betala en smog reningsutrustning avgift för de första sex registrering åren, snarare än att ha ett utsläpp test utfört. Det enklaste sättet att passera en smog check i Kalifornien är genom att hålla upp med rutinmässigt underhåll av ditt fordon. Instruktioner
1 p Om ditt fordon har tidigare misslyckats en smog check, titta på pappersarbete du fått från testcentret. Pappersarbete bör ha information om varför just den bilen misslyckades, och vilka reparationer som behöver göras för att göra det möjligt för bilen att möta Kalifornien smog test standarder. Läs pappersarbete i butiken och /eller be mekanikern på plikt att förklara dina alternativ.
2 p Om din bil inte har tidigare missade testet, kolla bilens avgassystem. Kontrollera att det inte finns några hål eller läckor i systemet, problem av detta slag kan leda till fel i en smog test om testning mekanismen inte känner tillräckligt med avgaser. Om du hittar skador eller hål i bilens ljuddämparen eller rör, se till att de är reparerade innan smog check.
3

Kontrollera bilens fördelarlocket och ledningar, samt dess slangar, luftfilter och olja. Om någon av delarna verkar för gammal och /eller slitna, byt ut dem - särskilt fördelarlocket och ledningar. Enligt California Bureau of Automotive Repair, utföra korrekt och regelbundet underhåll av fordon i enlighet med bilens ägare manual är nyckeln till att passera smog test.
4

Få ett oljebyte innan smog check. Motorolja som har varit i ett fordon för länge tenderar att bli kontaminerad med smuts och andra partiklar. Och eftersom oljan blir smutsigare, kolväten, en av de viktigaste gaser testas för under smog check, tenderar att öka. Färsk olja rinner genom motorn minskar risken för kolvätegaser är tillräckligt hög för att orsaka ett misslyckat test. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127053.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.