Hur installerar jag bromsbelägg för en 1993 Toyota Camry?

Kontrollera bromsbeläggen på 1993 Toyota Camry var 3000 miles och du kommer inte bli förvånad när det är dags att byta dem. Om du hör ett skrapande eller gnisslande ljud, kan din reparation vara dyrare än bara en uppsättning av dynor. När alla dynmaterialet slits bort, gräver fästplattan i bromsskivan, om det gräver i för mycket, kanske du inte kunna dyka upp igen rotorn. Installera nya bromsbelägg själv kan du spara pengar och tid på att vänta på verkstaden. Saker du behöver
Rags
rörtång
Ordet jack
Jack står
dräneringskärlet
Brake cleaner lösningsmedel
Ratchet uttag
Bromsbelägg
Hög temp fett
Dammask
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Lossa muttrarna. På en fast, plan yta, lyft bilen och stödja den med pallbockar. Ta bort muttrarna och hjul.
2

Ta av locket från huvudcylindern. Om behållaren är full, kommer en del av vätskan måste sugas, så det kommer inte svämma över när bromsok kolvarna komprimeras.
3

Ta baksidan av bromsok och dra mot rotorn tills kolven är helt komprimerad. Ta bort skruvarna som håller bromsoket till konsolen, ta bort bromsok från fästet och fäst den vid strut våren med en vajer eller band. Låt det inte hänga med broms slang.
4

Ta bort de två anti-skrika fjädrar från underlaget bromsbelägg plattor och skjut de inre och yttre dynor ur hållaren. Kontrollera tjockleken och kör ut av bromsrotorn.
Installation
5

Rengör bromsdamm från konsolen, rotor och tjocklek. Avlägsna och rengör shims från de inre och yttre kuddar, och slitageindikator från innerdyna, och installera dem på de nya dynorna.
6

Skjut de inre och yttre dynor i fästet, installera de anti-skrika fjädrar, placera tjocklek över dynorna och skruva fast fästet.
7

tillbaka hjulen och dra åt muttrarna så mycket som möjligt, sänka bilen till marken och dra åt muttrarna.
8

Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern och lägga om det behövs. Innan du flyttar bilen, långsamt pumpa bromspedalen tills pedalen känns gedigen - då du vet dynorna sitter mot rotorerna. Kontrollera igen vätskenivån i huvudcylindern.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127011.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.