Hur vet jag om din bak Struts Är Bad

Stagen och stötar på din bil är avgörande förutsättningar för den suspension som håller de åkande från att känna grova vägavsnitt samtidigt som säker, förutsägbar hantering. Med tiden kommer stöttor gå dåligt om de har tillräckligt med miles på dem eller körs i tuffa förhållanden. Dåliga stag kommer att göra ditt fordon obehagligt och negativt påverka dess prestanda. De kan också göra din bil farlig att köra eftersom hanteringen är inte upp till den nivå som dess ingenjörer avsett. Kontrollera dina bakre stöttor är en ganska enkel uppgift. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Utför en "studs" test. Parkera bilen på en plan yta. Tryck nedåt på de bakre hörnen av bilen en i taget. Stå nära hörnet och sedan trycka ner hörnet av stammen med händerna. Om stagen är i god form, bör det tillfälliga upphävandet komprimera ordentligt och sedan snabbt stiga tillbaka upp och komma till ett stopp. Om staget är väldigt lätt att trycka ner och studsar tillbaka upp och ned när du släpper det, behöver du sannolikt nya stöttor.
2

Bestäm hur fordonet kurvtagning. Tillsammans med att ge en bekväm resa för de åkande, är strävorna också tänkt att ge förtroendeingivande hantering när fordonet drivs runt hörnen genom att minska krängning och styra alltför stora rörelser av chassit. Om suspensionen rullar en hel (tiltar) vid kurvtagning och känns mjuk, kan de bakre stöttor vara dåligt. Addera 3

Kör bilen över en grov väg. Om den bakre änden studsar upp och ner när du kör över gupp och nedgångar och i allmänhet inte känner sig stabil, behöver du förmodligen nya bakre stöttor. Om stagen är i god form, bör den bakre änden flyttas inte överdrivet när man kör över ojämnheter i vägen. Också uppmärksamma hur stagen ljudet. Om de smäll och krasch, är de antagligen blåst ut och behöver bytas ut.
4

avgöra om det är axeln hop från den bakre änden. Dåliga stöttor kan också orsaka axel hop i hörnen och i en rak linje när fordonet accelererar eller upplever plötslig vikt överföring. Accelerera snabbt från en hållplats och se om den bakre änden Skitters och tillbaka. Kör bilen runt en krokig hörnet för att se om den bakre änden studsar runt, vilket gör att bakdäcken att tappa greppet.
5

Utför en visuell inspektion. Lossa muttrarna från bakhjulen. Lyft bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Ta bort hjulen. Inspektera kroppen av stöttan. Det borde inte vara någon läckande olja på dem. Om det finns, det finns en god chans att de är dåliga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127010.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.