Hur du ändrar transmissionsolja och filter i en E30 BMW

I E30 är den andra generationen av den populära BMW 3-serie. Den E30 såldes i Nordamerika från 1984 till 1991 då den ersattes av E36 generationen av 3-serien. Med vackra utseende och imponerande prestanda, är E30 en bra begagnad bil köp. Den E30 var tillgänglig med en manuell växellåda eller automatisk. Automatiska växellådor måste vätskan ändras med jämna mellanrum för att säkerställa att de skiftar smidigt och tillförlitligt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
dräneringskärlet
Transmissionsolja
Transmission filter
Automatisk växellåda pan packning
Funnel

Visa fler instruktioner
1

köra bilen för en kort tid så att transmissionsolja är varm innan du ändrar den. Se till att det inte är extremt varmt, men eftersom du kommer att arbeta kring heta komponenter och olja.
2

Parkera fordonet på en plan yta. Höj fordonet i alla fyra hörnen med en domkraft och sänka den på pallbockar. Addera 3

Placera ett uppsamlingskärl under växellådan pan, som är fyrkantig och är bultad till botten växellåda. Ta bort pluggen transmission avloppet med en hylsa och ett spärrskaft. Låt avloppet transmissionsolja i stekpannan.
4

Ta bort de små skruvar runt omkretsen av pannan, lämnar en bult på plats. Dra pannan ner på änden motsatt kolven och låta den återstående vätskan rinna ut. Ta den sista bulten och överföring pan.
5

skruva isär filtret från transmissionen. Filtret kommer att synas när kokkärlet avlägsnas. Montera ett nytt filter och skruva den på plats.
6

Rengör insidan av överföring pan med trasor och ett avfettningsmedel så att den är helt fri från olja och smuts. Rengör läppen av pannan så det finns ingen packning material såväl som botten av transmissionen.
7

Installera en ny packningen på pannan sedan bult pannan tillbaka till botten av transmissionen. Dra åt bultarna med uttaget.
8

Öppna huven. Ta den gula hatten för transmissionsolja, ligger framför vindrutan och mellan centrum och förarsidan. Häll friskt transmissionsolja i påfyllningshålet med en tratt. Häll i två liter vätska.
9

Starta motorn (med bilen fortfarande stöds) och växla transmissionen genom växlarna samtidigt trycker på bromspedalen. Detta kommer att låta flödet transmissionsolja hela sändningen.
10

Placera växellådan i "Park" medan motorn är igång. Kontrollera nivån på transmissionsolja genom att placera locket och oljestickan i påfyllningshålet. Fortsätt lägga till små mängder av vätska tills mätstickan visar att vätskenivån är full. Inte över-fylla sändningen. Dra åt locket. Sänk bilen tillbaka till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127009.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.