Tecken på en U gemensam Going out

En U - joint , vilket är en förkortad term för Universal joint , är en gemensam består av två " U"-formade ändar sammankopplade med ett "X " formade kopplare . Drivaxeln på ett fordon består av två U- fogar , en på framsidan och en på baksidan . En U - joint som kommer ut inte kan identifieras visuellt . Erkänner symptomen av en U - joint som händer dåligt är absolut nödvändigt för säkerheten . Drivaxeln av ett fordon kan kollapsa om de slitna U- joint raster. Bilen kan drivas i luften om drivaxeln kollapsar medan fordonet är i rörelse . Clunking

En U - joint som är sliten kan orsaka clunking buller . En sliten U - joint kan också orsaka en mullrande eller rasslande ljud , och kan orsaka brädorna eller växelspaken vibrera .
Låg hastighet Squeal

skrikande ljudet på låg - hastigheter kan tyda på att en av de U- fogar går ut . Den skrikande ljudet kan försvinna på motorvägshastigheter och återkommer när bilen saktar under stopp .
Drive Shaft Play

Drivaxel play , vilket är varje förflyttning av drivaxeln vid manuell drog på , är en stark indikation på att en eller båda U- fogar går ut . Lyft bilen på en hydraulisk hiss så att däcken hänga fritt. Försök att flytta drivaxeln från sida till sida för att testa kardanknutar . Har de ersatta U- fogar om drivaxeln går alls .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126972.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.