Hur man kan förbättra AM /FM Auto Radiomottagning

Lyssna på radio på antingen en favorit AM eller favorit-FM-station när du kör en bil kan göra färden verkar snabbare. När radiostationen är oklar eller är otydlig, blir stationen irriterande snarare än att koppla av och ibland slutar som en distraktion. Förbättra mottagningen inte bara gör musiken klarare, kan det göra att ljudet mindre distraherande. Auto-mottagning beroende på antenner av fordonet, men det finns sätt att förbättra ljudkvaliteten. Saker du behöver
Bärbar radio
Visa fler instruktioner
1

Stäng av elektriska apparater som telefoner, iPods, MP3-spelare eller något annat kör i bilen. Störningar från elektriska apparater kan orsaka dålig mottagning som lätt kan fastställas. Tänk på att vindrutetorkare, AC eller andra bilelektronik kan orsaka störningar som inte kan stängas av.
2

Ändra radioläge till "mono" istället för "stereo". Detta kommer att ändra signaltyp och ofta förbättrar mottagning som följd.
3

Titta på antennens placering. En antenn i fordonets främre del, nära motorn, har ofta mer interferens än en antenn på baksidan av fordonet eller på toppen av fordonet. Också titta på antennens höjd och se till att den är helt sträckande om det är den typ av antenn för att förlänga när radion är en. Om antennen är kort eller inte är helt sträckande, titta in ersättare för bättre mottagning.
4

Titta på antenner kablage. En orsak till dålig mottagning är felaktig kabeldragning eller skador på ledningar i antenner. Kontrollera om antennen är problemet genom att ta en bärbar radio, att stänga av bilen och att hitta stationen på den bärbara radion. Om stationen är tydlig på den bärbara radion, slå på bilen och försöka hitta det utan att flytta bilen på bilradion. Om signalen inte är tydlig i bilen, är det möjligt att det finns en kabeldragning problem. Byt ut antennen om problemet är relaterat till ledningar.
5

Byt radion med en HD-radio. Till skillnad från de ursprungliga radioapparater i en bil, HD radioapparater plocka upp tydligare signaler i HD-ljud. Ibland är problemet med mottagningen är den typ av radio installerad i ett fordon, speciellt om bilen är äldre. Wiring problem med radion i sig kan leda till dålig mottagning eller ingen mottagning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126922.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.