Skäl för en bil Going långsam när du sätter på gasen

En rätt trimmad bil bör våren till liv när föraren trycker på gaspedalen, men vissa fordon endast retur trög prestanda även med gasen nedtryckt helt. Moderna fordon har en komplex uppsättning av system för att leverera bränsle till motorn och evakuera avgaser, och ett fel i någon komponent i dessa system kan leda till dålig acceleration. Bränslepump

Automotive experter på 2 Bil Pros föreslår kontroll komponenter i bilens bränslesystem om bilen inte kommer att snabba upp när man trycker på gaspedalen. Under acceleration, introducerar fordonet mer bränsle in i förbränningskammaren för att öka förbränning och öka uteffekt. Om något hämmar leverans av bränsle till förbränningskammaren, kan fordonet tveka, spotta eller helt enkelt misslyckas med att accelerera. Fordonets bränslepumpen kan ge denna effekt eftersom det börjar att misslyckas. Under normal drift, pumpen tvingar bränsle från bränsletanken, längs bränsleledningen och in spridarna, eftersom pumpen börjar svika, förlorar den sin förmåga att effektivt flytta bränsle och resulterar i minskad acceleration
<. br> Bränslefilter

Liksom bränslepumpen, kan ett igensatt bränslefilter hämmar flödet av bensin och orsaka att fordonet inte accelererar. Som bränsle lämnar bilens tank, passerar den genom ett filter för att ta bort bensin föroreningar. Med tiden kan bränslefiltret ackumulera en massa av föroreningar och bli igensatta tillräckligt för att begränsa flödet av bränsle. Eftersom flödet blir begränsad, upplever fordonet svårigheten accelererar. Vissa fordon har fler än ett bränsle filter, och en täppa i något av filtren kan göra liknande effekter.
Bränslespridare

När bränslet passerar genom bränslepumpen och filter, injektorer flytta bränslet från bränsleledningarna in i förbränningskammaren. Eftersom injektorer måste hålla en mycket exakt styrning av den mängd bränsle som förs in i förbränningskammaren, har de ofta väldigt små passager genom vilka bränslet måste passera. Över tiden, naturligt uppbyggd och mycket små föroreningar i bensinen inte bort av bränslefilter kan täppa hål i spridarna och hindra flödet av bränslet i förbränningskammaren. Automotive experter på 2 Bil proffsen rekommenderar tillfällig användning av injektor rengöringsprodukter som finns på lokal bildelar butiker för att förhindra ackumulering och återställa bränsleflödet.
Katalysator

På många moderna bilar, enligt fordonsindustrin webbplats AA 1 Bil, katalysatorer tjänar till att filtrera föroreningar från fordonsindustrin avgaser. Även om många orsaksfaktorer i minskad acceleration inträffar mellan bränsletanken och motorn, kan en igensatt katalysator råna också en bil av dess acceleration. Eftersom katalysatorn blir igensatta med orenheter tagna från avgaser, bygger det mottryck och förhindrar det fria flödet av avgaser från motorns förbränningsrum. Eftersom motorn inte kan effektivt evakuera avgaserna genom en igensatt katalysator, kommer en bil med en dålig omvandlare kämpar sannolikt att accelerera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126910.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.