Dodge Caravan 2001 Bromskloss Installationsinstruktioner

Den 2001 Dodge Caravan använder låsningsfria skivbromsar till framhjulen samtidigt anställa trumbromsar för bakhjulen. Chrysler rekommenderar att du byter den främre bromsbelägg var 50.000 miles, fast dynorna kan behöva ersättas förr på grund av variationer i körvanor och andra miljöfaktorer. Kontrollera hela bromssystemet under bromsbelägg byte, kontrollera rotorerna och bromsvätska nivå för att säkerställa konsekvent bromsning. Byt ut skadade rotorer och fylla huvudcylindern med bromsvätska vid behov. Saker du behöver
Däck järn eller rörtång
Jack
Jack står
13-mm hylsnyckel
10 mm hylsnyckel
Droppkar
Tvingfäste
Bromsbelägg
bromsfett (anti-gripa) katalog Funnel
bromsvätska
Platt skruvmejsel (tillval) katalog Stålborste (tillval) katalog Brake Spray

Visa fler instruktioner
1

Park Caravan på en relativt plan yta, bort från passerande trafik. Dra åt parkeringsbromsen och stäng av motorn.
2

Place däck block bakom bakdäcken.
3

Lossa muttrarna med en rörtång eller 21-millimeters uttag och brytare bar.
4

Lyft framsidan av Dodge med en domkraft och placera pallbockar under ramen för stödet.
5

Ta bort muttrarna och ta framhjulen off.
6

Ta bort de två bromsok glidstiften på baksidan av varje bromsok. Använd en 13-millimeters fast nyckel eller hylsa och spärrskaft för att lossa stiften.
7

Lyft bromsok från broms rotor och skjut de två bromsbelägg från varje bromsok. Bromsbeläggen kommer att fastställas till sidorna av bromsoket med tunna metallklämmor. Använd en platt skruvmejsel för att bända klippen öppen bör kuddarna tas fastnat bromsoket av rost.
8

Rest tjockleken på toppen av bromsrotorn eller avbryta den genom en tråd hängare eller bungee rep från den övre styrarmen i hjulet väl i vagnen.
9

Inspektera broms rotor för skador eller skevhet. Rengör rost från bromsen med broms delar renare och en stålborste.
10

Öppna bromsen avluftningsventilen på baksidan av bromsok med en 10-millimeters fast nyckel. Placera en långpanna under oket att fånga läckande bromsvätska.
11

Placera en C-klämma eller kanal-lås tång över bromsoket kolven och baksidan av bromsok. Pressa kolven inuti bromsoket: s sida för att möjliggöra för de tjockare bromsbelägg.
12

Ansök bromsfett till ryggen på de nya bromsbelägg och skjut dem på sidorna av bromsoket.

13

tillbaka bromsok (med nya installerade kuddar) över rotorn och skruva i sliden bultarna. Dra åt bultarna med nyckel. Stäng avluftningsventilen med 10-millimeters fast nyckel.
14

Byt framhjulen på vagnens hjulbultar och skruva på muttrarna.
15

Lyft den främre av fordonet med domkraft och ta bort domkraften. Sänk fram i vagnen till marken. Dra åt hjulmuttrarna med rörtång. Återgå till förarsätet i fordonet.
16

Tryck på bromspedalen tills de återvänder pedal reaktion på normala. Dra spaken Huvlås placerad under instrumentpanelen och flytta till framsidan av van.
17

Lyft huven och ta bort huvudcylinder GJP. Kåpan är placerad på baksidan av vagnens motorrum, till höger om motorn. En tratt inuti behållaren
18

Place och fylla behållaren med DOT-3 bromsvätska. Ta bort tratten när behållaren läser "full" och sätt på locket huvudcylindern. Stäng vagnens huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126805.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.