Hur man byter främre bromsbelägg på en kinesisk Scooter

Kinesiska mopeder är relativt billigt men ändå innehåller förvånansvärt sofistikerad teknik. Till exempel har de slutför elektrisk start, laddning, riktade och belysning elektronik som rivaliserande små bilar. De har även främre och bakre bromsok skivbromsar med ventilerade skivor rotorer och kullagrad utökad bly ställdon skruv som förökar hand bromskraft många gånger för att säkerställa snabb, säker stopp. Byte av främre bromsbelägg på en kinesisk skoter är ett okomplicerat projekt. Saker du behöver
Metric insexnyckel ställa
Brake pad kit
Bromskloss separator våren
Smärgelduk
Hi-temp gängsmörja
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Sätt skoter upp på en cykel hissa, eller lyfta den främre delen av skotern på en liten bänk eller stativ. Den främre hjulet ska vara fria att snurra.
2

Använd en metrisk insexnyckel för att ta bort de två socket bultar huvudet maskin som håller skivan bromskaliperenheten på skotern. Monteringen bör inkludera fästet slitage kompensator. Du ska inte behöva koppla ur främre kabeln bromsmanöverdonet från bromskaliperenheten.
3

Använd en metrisk insexnyckel för att ta bort de två insex-maskinbultar håller bakre bromsok gjutning till main caliperhuset. Håll samman enheten och släppa ut skruvarna, värmedynor och gamla separator våren. Under våren ser ut som en liten hårnål. Den rymmer kuddar isär när inte bromsning så skivan kan snurra fritt. Ersätt det också, eftersom bromsen värmen gradvis minskar dess fjäderkonstant.
4

Ta bromsok manövreringsenheten isär över en kastrull fodrad med folie. Det kommer att bli en ledande skruv med en efterföljare som har små fördjupningar för att hålla tre små stålkulor. Det blir också en i ett stycke skiva med ett inlägg som sitter inne i bromsoket. Rengör alla delar med penetrerande olja, och torka dem helt ren och torr med en ren butik handduk. Förvara dessa små delar inuti pannan vid rengöring, eftersom du kan lätt förlora dem.
5

Vrid framhjulet samtidigt som den glasyr av båda sidor av bromsskivan med smärgelduk. Inspektera skivan för att slå sig eller böjning, den bör snurra rak och sann
Byte och montage
6

Rengör dina händer och montera bromsok som det kom ifrån varandra.. Sätt en beläggning av anti-beslagta glidmedel på lagerkulorna och inuti deras bevarande hålrum.
7

Tryck postat skivan mot kulorna, och montera en av bromsklossarna. Placera den andra bromsbelägg till baksidan bromsok bit och placera ändarna av den lilla fjädern i skårorna i varje dyna.
8

Bult den bakre bromsok bit tillbaka på den främre aggregatet och dra åt.

9

Montera främre bromskaliperenheten tillbaka på framgaffeln. Kontrollera att bromsskivan glider lätt mellan de två bromsklossarna. Snurra hjulet, och pressa den främre bromshandtaget på styret. Hjulet ska sluta omedelbart och smidigt.
10

Ta en tur och testa frambromsen. Det kommer att ta ett par dagars användning för att slutföra förslitning i processen. Bromsen kan behöva en liten justering, vilket du kan göra genom att förkorta kabeländen på ställdonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125209.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.