Hur man installerar Automotive Carpet

Mattan i en bil ser mycket användning över tiden som människor får i och ut ur den. Över tiden bilens matta kan bli slitna, slits och färgas genom användning. Medan bara ånga rengöra mattor kan få det att se nytt igen, ibland det enda alternativet är att installera en ny matta kit. Matta kit finns tillgängliga för nästan alla märken och modeller av bilar. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrnyckel
Skruvmejsel
Scraper
Stålborste
Avfettaren
Carpet självhäftande
ljuddämpning
Ny matta kit

Visa mer instruktioner
1

bort framstolarna. Dessa är i allmänhet hålls i med bultar belägna vid fram-och baksidan som avlägsnas med en hylsa och en spärrnyckel. Koppla loss kablaget om sätena är elmanövrerade stolar. Ställ stolarna ur vägen. Ta bort sätet spår om tillämpligt. Många bilar har säten med spåren bifogas som en styck.
2

Ta bort mittkonsolen. Dessa är vanligen hålls i med små skruvar runt omkretsen. Moderna bilar kan ha plastskydden på konsolen döljer fästena. Ta bort kick-panel i hjulhusen och på dörrposter. Ta baksätet. Dessa är vanligen hålls i med en eller två skruvar. Vissa kommer ut helt enkelt genom att trycka på en spak.
3

Unbolt och ta bort säkerhetsbältena. Dessa hålls i med bultar som fäster till golvbrädorna eller i mitten tunneln. De kan också bultas in i baksätet område av bilen. Dra den befintliga mattan upp från golvet
4

. Det ska limmas in, så du kan behöva dra hårt för att släppa det. Använd ett skrapande verktyg för att hjälpa fria den. Notera hur de olika delarna av mattor överlappar så att nya mattor kommer att installeras i rätt ordning. Rita ett diagram eller ta en bild. Avlägsna ljuddämpning under mattan, såvida du inte installerar ny ljuddämpning. Om det är en äldre bil, är det rekommenderat att du ersätter den med ny ljuddämpning. Och
5

Dammsug golvet styrelser om ljuddämpning avlägsnades. Skrapa upp några bitar av lim, ljuddämpning eller mattor som fortfarande sitter fast i golvet styrelser. Rengör ytan med avfettningsmedel och torka den grundligt. Installera den nya ljuddämpning. Skär den att passa inredningen. Spraya lim på det inre i en fram och återgående rörelse omkring tio inches från ytan. Låt limmet torka i flera minuter och sedan lägga ljuddämpning på plats.
6

Montera mattan över ljuddämpning. Börja med de bitar som kommer att ligga inom andra områden av mattan. Spraya lim på ljuddämpning och låt den torka i flera minuter. Installera mattor, trycka hårt ned som du går för att säkerställa en stabil, smidig installation. Montera resten av mattan på samma sätt.
7

tillbaka mittkonsolen, rälsen sätet och sätena. Installera golvmattor om fordonet inte har dem innan för att skydda den nya mattan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126793.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.