Så ändrar bromsbeläggen på en Subaru

Subaru har en tradition av att göra fyrhjulsdrivna fordon, som kan överlägsen dragkraft vid dåliga väderförhållanden. Den kontroll som gör att fordonet ' s säker-fot är ett resultat av komplicerade traction control och bromssystem. Byt ut bromsbeläggen på din Subaru tidigast tecken på slitage att säkerställa en konsekvent bromsprestanda. Bromsbeläggen är försedda med slitagevarnare, tunna metall klipp som skrapar mot broms rotorer när dynorna har nått en kritisk punkt för slitage. Skrapning kommer sannolikt att vara din första indikator på att det är dags att byta de slitna kuddar för nya. Saker du behöver
Turkiet Baster
Däck järn eller rörtång
Flathead skruvmejsel
Jack
Jack står
12-mm hylsnyckel
17-mm hylsnyckel
Breaker bar
Bromsbelägg
bromsfett
Channel-lås tång (eller vise-grepp tång) katalog Funnel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner

1

Park Subaru på en plan yta, bort från trafiken, lämnar gott om utrymme för dig att arbeta på båda sidor av fordonet.
2

Öppna huven genom att dra spaken Huvlås under instrumentbrädan på förarens ' s sida av fordonet. Flytta till motorrummet.
3

Ta av locket huvudcylindern. Huvudcylindern innehåller Subaru ' s bromsvätska. Under byte av bromsbelägg måste du tvinga bromsok kolvarna öppna. Processen kommer att tvinga bromsvätska i huvudcylindern behållaren. Avlägsna hälften av vätskan i behållaren för att förhindra ett överflöde. Använd en kalkon Baster att extrahera vätska från reservoaren.
4

Lossa muttrarna på varje hjul du tänker tjänsten. Använd en rörtång, däck järn från Subaru ' s hjulunderhåll kit, eller en 17-mm-uttag och brytare bar.
5

Lyft Subaru med domkraft och placera pallbockar enligt ramen.
6

Ta bort muttrarna och ta av hjulen bort.
7

bort botten av de två bromsok stiften med en 12-mm hylsnyckel.

8

Grab centrum av tjocklek och rotera bromsok bort från bromsok bron.
9

Bänd de gamla bromsbeläggen från endera sidan av rotorn med en platt skruvmejsel .
10

Place de nya bromsbelägg i spåren tillhandahålls av bromsok fästet. Applicera bromsfett på ryggen i varje dynorna.
11

placera kanalen lås tång eller skruvstäd-grepp tång, över bromsok kolv och baksidan av bromsok. Pressa kolven in i sidan av bromsok att göra plats för de nya bromsbelägg.
12

Swing bromsok tillbaka runt bromsok fästet och nya bromsklossar. Byt nedre bromsok stiftet och dra åt med en 12-mm hylsnyckel.
13

tillbaka hjulet och skruva på muttrarna för hand.
14

Lyft Subaru och ta bort domkraften. Sänk fordonet ' s däck till marken. Dra åt hjulmuttrarna med däck järn, rörtång, eller socket och breaker bar.
15

Upprepa processen för varje extra uppsättning bromsbelägg du behöver byta på Subaru.

16

tillbaka till motorn. Avlägsna huvudcylinder locket och placera en tratt in i reservoaren. Fyll behållaren med bromsvätska. Ta bort tratten och säkra locket huvudcylindern. Stäng Subaru ' s huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126761.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.