Så ändrar hjullagren på en 1991 Ford Explorer

De främre rotorerna på en 1991 Ford Explorer har lager monterade i mitten som snurrar på en axel. Dessa lager är smorda med smörjfett, vilket gör att alla delar att rotera fritt. Över tiden, kan fettet försvinna och lagren kan börja sticka, vilket gör det nödvändigt att ersätta dem. Även om detta inte är en lätt uppgift, kan det göras hemma med några grundläggande verktyg. Denna process bör ta ungefär en timme per sida att göra. Saker du behöver
Jack
Jack står
däck järn
bungee rep
Spetstång
ersätter saxsprint
Seal avdragare
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Replacement hjullager
Reservhjul tätning
Lagerfett
Mallet
Visa fler instruktioner

1

Lyft upp den främre änden av Ford Explorer med hjälp av domkraft och sätta pallbockar under ramen. Ta av däck med däcket järn. Skruva loss bromsok från spindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan avbryta bromsok från stänkskärm eller ramen med bungee rep.
2

Ta bort dammskyddet på mitten av rotorn med klubban. Ta av hållaren sprinten också, sedan skruva isär spindeln muttern med 1/2-tums Ratchet och uttag. Ta bort brickan och det främre lagret för hand. Skjut rotorn off av spindeln och placerar den nedåt på en arbetsyta. Avlägsna den inre förseglingen med tätningen avdragare och sedan ta ut det inre lagret.
3

Arbeta lagerfett i utbyte lagret och sedan installera det i baksidan av rotorn. Knacka ersättande tätningen i rotorn med hjälp av klubba. Skjut rotorn på axeln. Arbeta lagerfett i det andra lagret, skjut den på spindeln. Följ den med brickan.
4

tillbaka spindeln muttern med 1/2-tums Ratchet och uttag. När det ' s åt hela vägen, backa bort 1/4 varv med spärren. Montera tappen ersättare sprinten genom spindeln och spindelmuttern och sprida isär den med tång. Sätt tillbaka sprinten hållaren och dammskyddet.
5

Montera rotorerna till spindlarna med 3/8-tums Ratchet och uttag. Sätt tillbaka framhjulen med däck järn och sedan sänka Explorer från läktaren med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126758.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.