Hur man byter 99 Passat Bakbroms

för 1999 VW Passat är en del av B5 generationen Passats och delar dess chassi med den lika populära Audi A4. Medan imponerande konstruerad, Passat, liksom de flesta tyska och europeiska bilar, är inte heller den billigaste bilen att underhålla. Ägare som är villiga att dyka in och utföra en del av sin egen rutinunderhåll kan spara en avsevärd summa pengar. Detta inkluderar jobb som ersätter de bakre bromsbeläggen, vilket är enkelt med rätt verktyg och utrustning. Saker du behöver
Ordet jack Sida 2 Jack står
Däck järn
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open slutade skiftnycklar
Bromsbelägg
Brake Rags Cleaner Review
VW Mätmarkörverktyget
Visa fler instruktioner
1

Se till att bilen står på en plan yta. Lossa Passat ’ s bakre hjulbultar lug med ett däck järn. Lyft den bakre med en robust domkraft och sänk bilen på pallbockar ställas under båda sidor av bilen.
2

Dra bromsok fjäderklämmor bort med en tång. Ta bort bromsok bultar med en socket och ratchet. Dessa är placerade på toppen och botten av bromsok. Använd en öppen nyckel för att hålla den inre sidan av bulten stilla medan du lossar den. Addera 3

Skjut tjocklek av av rotorn. Lossa bromsledningen slitagesensor. Stöd bromsok medan du arbetar med en tråd bunden till en närliggande suspension del, så vikten av att den inte drar i bromsen linje. Ta bort de gamla bromsbeläggen med händerna.
4

Öppna huvudcylindern bromsvätskebehållaren och ta en liten mängd (ca ½-tum) av bromsvätska. Placera speciella Audi Mätmarkörverktyget på bromsok kolv och komprimera och vrid kolven i bromsoket för att göra plats för de nya, tjockare bromsbelägg.
5

Spraya broms komponenter med broms renare och torka dem ner. Installera de nya bromsbelägg i omvänd sätt att de togs bort. Skjut bromsoket över rotorn och montera och dra bromsoket bultar. Installera bromsok fjäderklämmor.
6

Upprepa ovanstående steg för den andra sidan av bilen. Sätt tillbaka hjulen och sänk Passat bort av domkraften. Fyll bromsvätskebehållaren med färsk bromsvätska och sedan pumpa bromspedalen tills den känns fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126753.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.