Sommardäck Vs. Vinterdäck

Rätt däck kan göra din bil en säker resa. Fel däck kan göra att samma bil en dödsfälla. Under 2010 däck har utformats särskilt för sommarbruk och för vinterbruk. Det finns även så kallade all-season däck som presterar tillräckligt i både sommar och vinter körförhållanden. Historia av däcket

Redan på 15-talet, var ordet däck som används för att beskriva trähjul banded med en platt järnring. Mjukgummi upptäcktes av Charles Goodyear år 1839. Vulkanisering är en process där svavel sätts till gummi för att göra ett mer flexibelt och hållbart material. Den användes först som ett fordonsdäck när skotten John Dunlop gjorde däck för sonens cykel för att jämna ut rider på ojämna landsvägar. Han började sedan använda dem för bilar. Sedan dess har det skett en omfattande kemisk forskning om hur man gör däck bättre. Ett av resultaten av denna forskning är att utveckla specifika däck för särskilda villkor: utveckling av sommar-och vinterhjul
Sommardäck

Sommardäck har konstruerats. för att ge dig utmärkt kontroll och hög prestanda under varma sommardagar förhållanden. De är gjorda av ett relativt mjukt gummi som tätt griper vägen och låter dig göra skarpa svängar på varm, torr asfalt. Deras slitbanan har också utformats för att förbättra prestanda. Du kan köpa sommardäck som gjorts för att greppa vägen som klister, eller de med ett mönster som inte fungerar så bra, men ger en mycket mjuk gång.
Vinterdäck

gummiblandningar av vinterdäck har föreningar läggas till dem som gör dem klibbig så att din bil kommer att greppa bättre på is. De har också en förening som hjälper till att hålla gummi flexibel och därigenom hålla slitbanor fria från snö. Detta innebär att din vinter prestanda kommer att vara 25 till 50 procent procent bättre än med åretruntdäck, enligt CarJunky.com.
Helårsdäck

All- väder däck är utformade för att ha några av de drag av vinterdäck och andra av sommardäck. De har fördelen att du inte behöver ändra dina däck två gånger om året. På den negativa sidan att de inte är avsedda för en viss väg skick och därför du får bara tillräcklig prestanda på vintern och på sommaren.
Jämföra Ride


Sommar, vinter och åretruntdäck vardera har fördelar och nackdelar. Sommardäck med sin mjukare gummi ger dig utmärkta prestanda, men tenderar att slitas ut snabbt. I vissa fall, enligt Consumer Research, Sommardäck varar mer än 9.000 miles innan de behöver bytas. Vinterdäck, medan de ger mycket bättre prestanda i is och snö med sina djupa gängor och klibbiga ytor, kommer att minska din gas körsträcka. All-season däck är tålig men ger lacklusterkapacitet både på sommaren och på vintern.
Special vinterdäck

För vintern kan du också köpa däck som har dubbar inbäddad i dem. Dessa hjälp med grepp på is och om du bor i ett område där vintern är tuffa de är ett bra alternativ. De är olagligt att köra på sommaren även i stater som tillåter dem för vinterbruk (inte alla gör), så du behöver ändra dem på våren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126385.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.