Vad är en Strut?

Vissa bak-fordon och de flesta front-fordon har stöttor, en stor strukturell suspension del, enligt de Monroe Stötdämpare & Struts webbplats. I konventionella upphängningar staget ersätter den övre kulleden och kontroll arm. Komponenter

strut bostäder, en dämpande enhet, en kolvstång, en skaknings (kompression) stötfångare och en spiralfjäder är alla delar av hela stöttan, enligt monroe.com. Den dämpande enheten är belägen inuti stöttan höljet och tål väg chock och ger strukturellt stöd på grund av styvheten hos den tunga gauge stål konstruktion. En strut kolvstång mäter upp till 7/8s av en tum, som är något större än en typisk stötdämpare. Den ökade storleken tål sidobelastningen på stagaxeln bättre. Beläget mellan de undre och övre fjädersätena spiralfjädern hålls på plats av spänningar. Också ligger under det övre fjädersätet är stötbuffert, som tjänar syftet att begränsa fjädringsväg genom att hålla komponenterna från att slå mot varandra. Alla dessa delar hålls samman av en stor mutter belägen vid strut rod end.
Använder

Struts tjäna flera syften, eftersom olika komponenter är integrerade i en enhet, enligt till Car Junky hemsida. Medan fordonet är i rörelse, stödjer dess våren fordonets vikt för att kunna anpassa sig till väg oegentligheter. Även när du reser, dämpar den interna stötdämpare våren rörelsen när den studsar och kompresser. Struts påverkar fordonets styrning (styrning, bromsning och hjulinställning) och åkkomforten genom att ge strukturellt stöd till suspensionen, enligt monroe.com.
Slitna Struts
< p> Tecken på slitna stag kommer att ge dig en indikation på att de behöver service eller byte, dessa tecken är överdrivet studsande, bottna, koppning däckslitaget, gunga fram och tillbaka och näsa-dykning eller drivande medan bryta. Generellt, som regel skruvfjädrar ersätts samtidigt som stagen ändras eller ersätts.
Underhåll

En kvalificerad servicetekniker bör inspektera och kontrollera fordonets fjädringssystem på en regelbunden basis, enligt Bil Junky. Stagen bör kontrolleras minst en gång om året brukar samtidigt hjulen är justerade. Slitage på strut vagnen är gradvis och stegvis förluster är inte märkbart synliga i hantering och kontroll. En årlig besiktning av fordonet kan fånga problemen innan de blir allvarliga nog att kräva kostsamma byte av stagen.
Jämförelser

Struts utföra liknande interna funktioner för stötdämpare , men stag ge strukturellt stöd, är lättare i vikt och tar upp mindre utrymme än konventionella absorber fjädring chock system. Enligt monroe.com, likheter omfatta positionerna och verkan av kolven på stången, är staget också anslagskänsliga och stöttor utför en dämpande funktion. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126703.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.