Så ändrar bromsbeläggen på en 1999 Jetta

Den 1999 Volkswagen Jetta kallas MKIV och är en medlem av den fjärde generationen av denna populära sedanmodell. Den '99 Jetta erbjuder bra utseende och solid prestanda. Men som Jetta åldrar, dess komponenter slits ut. Delar såsom däck, slangar och bromsar kommer alla att behöva bytas ut någon gång. Bromsbeläggen i synnerhet är mycket viktiga komponenter som bör inspekteras regelbundet och bytas ut vid behov. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
bromsrengöringsmedel Rags
skruvmejsel
Bromsvätska
Bromsbelägg

Visa fler instruktioner
1

Placera bilen på ett plant underlag. Lossa hjulets muttrarna med ett däck järn. Lyft bilen med en domkraft och placera den på pallbockar i alla fyra hörnen. Du kan också göra de främre bromsarna och sedan flytta till baksidan, lyft bara hörnet som du arbetar på. Avsluta ta bort muttrarna och hjulen.
2

Spray bromsrengöringsmedel på alla bromsdelarna och torka dem med en trasa. Kräng av stora fjäderklämman på utsidan av bromsok med en skruvmejsel. Bänd bort plastlock på bromsok bultar placerade i toppen och botten av bromsok mot hjulhuset. Avlägsna bultarna med en socket. Koppla bort kabeln för bromsslitage sensorn. Addera 3

Skjut bromsoket bort av rotorn. Ta bort den inre dynan från bromsok kolv och den yttre dynan från bromsoket bärare. Låt inte bromsoket hänga på mjuka bromsledningen medan du arbetar. Stödja det på en plattform eller knyta den till en närliggande upphängningskomponent med en bit ståltråd.
4

Öppna huven. Skruva av locket till bromsvätskebehållaren. Ta ungefär en tum i bromsvätskan med en spruta. Släng bromsvätska som togs bort. Placera ena sidan av C-klämman på kolven och den andra sidan på tjocklek och komprimera kolven i bromsoket för att göra plats för de nya, tjockare dynor.
5

Installera innerdyna genom trycka på klämman på baksidan av dynan i bromskolven. Montera den yttre dynan på bromsoket bäraren. Skjut bromsok över rotorn. Montera och dra åt skruvarna som håller på bromsoket. Anslut sensorn bromsslitaget in den nya plattan och installera om våren klippet med en tång.
6

Upprepa processen ovanför de andra hörnen på bilen. Fyll bromsvätskebehållaren med färsk bromsvätska och sedan pumpa bromspedalen tills den känns fast igen. Byt hjulen och sänk bilen till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126697.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.