Hur man installerar ett bränslefilter på en Duramax Diesel

Bränslefiltret i en Duramax Diesel används för att ta bort eventuellt skräp och vatten som kan komma genom bränsleledningen. Byta din bränslefilter vid varje serviceintervall krävs för att rengöra bränslet bränslet innan det sprutas in i förbränningsrummet. Den Duramax Diesel Filtret är lätt att byta ut även om tillgång till det är svårt. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
bandnyckel fastsättning
nya bränslefiltret
Visa fler instruktioner
Borttagning av bränslefilter
1

Bänd ut de 14 plastflikarna på passagerarsidan hjul bra att ta bort den inre fender väl. Vrida ratten skarp höger innan du stänger av lastbilen kommer att ge enkel tillgång till fender väl.
2

Hitta bränslefiltret på baksidan av motorrummet genom brandväggen. Filtret ser ut som en kanister med sladdar i botten.
3

Följ kablarna kommer ut ur filtret till cylinderblocket och koppla bort dem. Den kontakten kommer att låsa från cylinderblocket genom att klämma ihop flikarna och dra bort från blocket.
4

Twist bränslefiltret av med en rem skiftnyckel. Bandet kommer att ansluta till din hylsnyckel som en socket. Lossa filtret genom att placera remmen så högt du kan på filtret. Låt inte remmen faller runt botten av filtret eftersom detta kommer att bryta sensoraggregatet nedtill.
5

Koppla från sensorn. Sensorn kan skruvas från filtret. Se till att sensorn hålls över en hink för att fånga upp eventuellt överskott av vatten eller bränsle i filtret Addera Installera bränslefilter
6

Anslut sensorn till det nya filtret. Dra inte sensorn för att undvika att bryta det.
7

Skruva bränslefiltret till aggregatet för hand tills den är tät. Inte skiftnyckel åt eftersom detta kommer att skada gängorna på filtret.
8

Anslut ledningarna tillbaka till topplocket. Detta kablage kontakten är för bränslet varningssystem
Priming av bränslesystemet
9

Vrid den svarta säkerhetsventil på filterhuset moturs ett varv. Pumpa ventilen tills bränsle sprutar ut ur den.
10

Stäng säkerhetsventilen. Fortsätt pumpa fyllningsventil tills du inte kan skjuta ventilen något mer.
11

Instruera en partner att försöka veva lastbilen. Trucken är förberedd Om trucken går på tomgång utan att tveka eller vid stopp.
12 priming

Upprepa om lastbilen är fortfarande igång grov. Bränslesystemet har luft i ledningarna och grundning kommer att driva ut luften ur bränsleledningarna. När luften trycks ut, då lastbilen kommer tomgång smidig.
13

Placera fender väl tillbaka på fender. Skjut skruvarna för att säkra den inre fender väl.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126674.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.