Hur att förhindra rost på ett avgassystem

Exponering för syre och vatten kan förvandla en vacker bil in i en värdelös rost hink. Rost kommer att förstöra utseendet på ett fordon, försvaga fordonets hållfasthet och minska ett fordons andrahandsvärde. Ett fordons undersida, inklusive avgasröret, är särskilt benägna att rosta. Eftersom borttagning av rost är inte en angenäm uppgift, är det bäst att undvika rost innan det börjar bildas. Det finns vissa effektiva tekniker som kan förhindra rost på ett avgasrör. Saker du behöver
Smörjoljeanordningar Sida 2 gamla trasor
mjuk borste
Mjuk trasa
superfin sandpapper
Automobile paste vax
Visa fler instruktioner

en

Applicera smörjolja till den kylda avgasröret. Använd en gammal trasa att gnida oljan ordentligt över hela röret. Applicera smörjolja veckan, särskilt under vintern.
2

Håll din bil parkerad utomhus under vintern. Ett varmt garage kommer att smälta snö på bilen, vilket gör att saltet inbäddad i snön att smälta och bilda rost på avgasröret.
3

Borsta någon snö utanför avgasröret med en mjuk borste varje gång det snöar. Rengör inte bort snö med vatten under frysning väder.
4

Använd en mjuk trasa för att torka bort fukt från regn eller snö bort av avgasröret. Avgasröret skall torkas av dagligen, för att förhindra att fukt från att orsaka röret att rosta.
5

Inspektera avgasröret dagligen för tecken på rost. Om du ser en bit av rost, lätt slipa rostfläckar med superfin sandpapper.
6

Applicera lite vax bil pastan till en gammal trasa, efter slipning bort eventuell rost. Gnid trasa över avgasröret att grundligt belägga röret med vax. Det är viktigt att du tar bort även de minsta bit av rost, eftersom rost kommer att spridas.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126656.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.