Felsökning av Styrsystem i en Mitsubishi 3000GT

Mitsubishi 3000GT är en grand tour sportbil originalet släpptes 1990 och är också känd som Mitsubishi GTO. Bilen var i produktion fram till 2001. För att hålla din gammaldags 3000GT styrningen rakt, använd följande tips för att felsöka systemet. Instruktioner
1

Håll dig uppdaterad med rekommenderad service och inspektion schema genom att kontrollera kulleder och Styrlänkmekanism sälar var 30.000 miles. Du bör också kontrollera kopplingen och kraftledningar styrning och kontrollera att alla anslutningar är smorda. Håll effektnivåer Steering Fluid upp och ersätta vätskan var 30.000 miles.
2

Spåra ljud genom att markera makt bälte styrningsdrivningen och vätska. Du bör också kontrollera pumpens montering, växel och koppling. Andra orsaker kan vara störningar med däcken och rattstången eller slitna delar fjädring.
3

Undersök hjulet vibration och shimmy genom att kontrollera däcktrycket, slitage och balans. Problemet kan också vara så enkelt som lösa lug nötter. När du har uteslutit de mer enkla orsaker, se styrlänkaget ordentligt åtdragna, kontrollera bromsarna för att slå sig eller skador och suspension för slitage. Som en sista utväg, titta på hjulen för att se till att de inte har lidit skada.
4

Justera tomgångsvarvtalet att korrigera omrörning hjul ryck. Kontrollera styrservovätskans nivå sedan drivremmen och pump. Du bör också se till att kopplingen är fri från störningar.
5

Leta efter orsaker styrning pull och drift genom att kontrollera kopplingen för att se till att det inte är för löst eller för hårt. Dålig anpassning kan också störa riktning. Pull kan också orsakas av däckslitage, ojämn tryck eller broms friktion. Drift kan också orsakas av svaga fjädrar eller slitna kullager.
6

Kontrollera däcktrycket och hjulinställning om du stöter på rätt styrning svårigheter. Du bör se om kopplingen inte är för löst och att styrväxeln har justerats korrekt. Kontrollera växeln och pumpen om det inte löser problemet. Lös styrning orsakas oftast av lös eller sliten koppling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124310.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.