Hur du ändrar Bromsbelägg på en 97 Subaru

Any underhåll behandlar som avgörande komponent när bromsbeläggen är tillräckligt för att ge en oerfaren arbetstagare paus. Det är visserligen sant att bromssystemet på en Subaru bör bibehållas ordentligt för att undvika katastrofala resultat, med rätt uppmärksamhet och koncentration på detaljer, byta bromsbeläggen är en uppgift som kan utföras av en relativ mekanisk novis. De främre bromsarna och bakre bromsarna är utformade på olika sätt och denna artikel kommer att beskriva byta bromsbelägg för båda. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
14 mm hylsa
Ratchet
Bromsbelägg
Tvingfäste
Funnel
Bromsvätska

Visa fler instruktioner
1

Park Subaru på en plan yta och placera transmissionen i "park." Dra spaken Huvlås under instrumentpanelen för att öppna huven. Flytta till fordonets front.
2

Avlägsna huvudcylinder locket. Kåpan är placerad på baksidan av motorrummet och något till höger. Dra av locket från behållaren och lägg det löst över öppningen. Bromsvätskan inuti kommer att tvingas till en högre nivå under bromsbelägget utbyte och lindra av lufttrycket i reservoaren kommer att hjälpa det försök. Dessutom måste den gemensamma jordbrukspolitiken för att stanna över behållarens öppning för att förhindra att smuts kommer in i utbudet bromsvätska.
3

Lossa muttrarna på alla fyra i Subarus hjul med rörtång.
4

Placera domkraften under ramen i fordonets front och lyft Subarus bakhjulen från marken. Placera pallbockar under ramen på baksidan av bilen för att stödja fordonet.
5

Placera domkraften på framsidan av Subaru och lyft den främre änden. Stödja fordonets front med pallbockar.
6

bort muttrarna och ta hjulen från hjulbultarna.
7

bort bromsok glidstiften vid två baksidorna hörn av bromsok. Använd en 14 mm hylsa och spärrskaft för att ta bort den bakre bromsok stift först.
8

Lyft de bakre bromsoken från bromsok fästen på de bakre rotorerna hjulnavet. Konsolerna hus de slitna bromsbelägg.
9

Placera bromsok ovanpå rotorn att undvika den hänger i bromsledningen.
10

bort bromsbeläggen från sidorna av bromsok fästet. Använd en skruvmejsel för att bända kuddar från rotorn.
11

Inspektera bromsen för skador. Titta på Bromsokshållare, rotorn och bromsok. Byt ut alla komponenter som verkar vara i allvarligt förfall.
12

Place de nya bromsbelägg i spåren på båda sidor av bromsok fästet.
13

Placera en C -klämma över baksidan av bromsok och cylindrisk kolv som sträcker sig inifrån bromsoket. Vrid klämman handtag för att tvinga kolven långsamt tillbaka in i sidan av bromsok.
14

Placera bromsok tillbaka på bromsok fästet och de nya bromsbeläggen. Byt bromsok stiften och skruva i dem med hylsa och spärrskaft. Flytta till de främre bromsarna.
15

Ta bort bromsok och bromsbelägg som tidigare utförts på de bakre bromsarna. Inspektera bromsdelarna och göra nödvändiga reparationer. Placera nya bromsbelägg i hålen i bromsok fästet på båda sidor av rotorn.
16

Placera en sliten bromsbelägg under de två bromsok kolvarna och binda dynan till kolvarna med C- klämma. Vrid klämman att tvinga båda främre bromsok kolvarna in i sidan av bromsok på en gång.
17

Byt bromsok över bromsok fästet och främre rotorer broms och byt bromsok glidstiften.

18

Byt hjulen på Subarus hjulnaven och skruva på muttrarna för hand. Lyft fordonets front och ta bort domkraften. Ta bort den bakre pallbockar samt att återföra fordonets däck till marken. Dra åt hjulmuttrarna med rörtång.
19

Lyft huvudcylindern locket från behållaren och bedöma nivån på bromsvätskan. Placera en tratt in i behållaren och fylla behållaren med bromsvätska vid behov. Sätt tillbaka locket huvudcylinder och stäng Subarus huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126655.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.