Hur Byt bränslefilter i en 1999 Subaru Outback

Den 1999 Subaru Impreza Outback kom utrustad med en 2,2 liters, insprutat bränsle motorn. Den insprutningssystemet används bränsleinjektorer styrs av en dator. Rent bränsle är avgörande för ett väl fungerande och tillförlitligheten i denna motor. Bränslet filter används för att hålla rost och skräp från att nå motorn. Den rekommenderade intervall för byte av bränslefiltret är 30.000 miles eller 24 månader. Underlåtenhet att byta ut bränslefiltret kan minska bränsle körsträcka och hämmar prestanda. Saker du behöver
Straight
skruvmejsel Catch Tänger pan
Metric skiftnyckel
Bränslefilter
Visa fler instruktioner
1

Inaktivera bränslepumpen genom att ta bort säkringen bränslepumpen sitter under huven i huvudsäkringen panelen.
2

Starta motorn och låt den gå på tomgång tills den stannar, för att avlasta bränslesystemet. Återgå tändningen till ett off läge och koppla ur den negativa batterikabeln från batteriet. Avlägsna tanklocket tank filler.
3

Placera dropplådan direkt under bränslefiltret, som ligger i motorrummet nära bromshuvudcylindern.
4

Lossa slangklämmorna som håller bränsleledningarna till bränslefiltret. Använd en liten skruvmejsel för att lossa klämmorna tills de kommer glida fritt ner varje bränsleledning.
5

Koppla matarledningen sidan bränsle och motorns tillförsel bränsleledningen genom att dra i bränsleledningen från bränsle filtrera. Om bränsleledningarna är svåra att ta bort, använd en tång för att hjälpa fria bränsleledningarna.
6

Demontera skruven som håller bränslefiltret i bränslefiltret fästet med en öppen ände metriska skiftnyckel. Skjut bränslefiltret fri från bränslefiltret fästet.
7

in det nya filtret i bränslefiltret fästet med flödesschemat pekar mot bränsleledningen ansluten till motorn. Dra åt skruven som håller bränslefiltret på plats med det metriska skiftnyckel.
8

Sätt tillbaka bränsleledningarna till det nya bränslefiltret. Flytta slangklämmorna över det område där bränsleledningarna fäster till bränslefiltret. Dra åt varje slangklämma med skruvmejseln.
9

Ta fångsten pan från under bilen. Byt ut säkringen bränslepumpen eller relä som tidigare lossades. Sätt tillbaka tanklocket och anslut den negativa polen på batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126546.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.