Bil hydraulisk domkraft Repair

Sätta verktyg, hissar och domkrafter, hydraulik är inte bara kraftfull men också kompakt. Kombinationen av en pump, flytande, linje och en kolv i en cylinder kan lyfta något från en sub kompakt till en over-the-road traktor och släp lastbil. Hydraulik är en så integrerad del av att hålla arbetet flyter i ett garage än avbrott från en felfunktion kan stoppa allt. Reparera en domkraft snabbt är viktigt för att få bilar från marken för att få tillgång till motorer, tåg kör och suspensioner. Sälar

Vare manuellt eller maskinellt manövrerad, hydrauliska bil domkrafter har tätningar som innehåller hydraulfluidtryck. Sälar är runt kolven porten på cylindern, de beslag på cylinder och mellan hydraulvätska försörjning och cylindern. Manuella hydrauliska domkrafter är naturligtvis enklare enheter och kräver demontering och en tätningssats för slitna ersätta och misslyckas tätningar. Det är alltid bäst, men när demontering någon hydraulisk anordning för att först tömma hydrauloljan. Oroa dig inte om att lagra eller spara vätskan. När reparationerna är klara lägger ny vätska i behållaren.
Pump

stora hydrauliska bil hissar för att lyfta hela fordon drivs med elektriska pumpar att generera vätsketryck. Pump reparation involverar tätningar, kopplingar och den elektriska motorn. Om en pump inte fungerar börjar reparationer genom att koppla bort strömförsörjningen. Det är viktigt att pumphjulet fyllas förseglas. Kontrollera tätningen runt alla axlar in och ut ur pumpen. För kontroll av elektriska frågor du kommer att behöva koppla in pumpen och använd en voltmeter fäst tråden leder kontrollera för korrekt uteffekt.
Beslag och slangar
< p> Beslag är högtryck anslutningar mellan pump, slang och jack. Med kopplingar och slangar är den enda möjliga reparationen ersätter delen. Dessutom, om antingen montering eller slangen går sönder och börjar läcka, då både slangen och anslutna armaturer måste bytas. Ibland kan du klippa en slang och fästa en ny koppling, men det brukar förkortas slangen till den punkt den förlorar sin flexibilitet. Bättre att byta ut slangen än att ha det brista snabbt i onödig stress. Addera Jack

Om cylindern eller kolven är skadad (påkörd av ett fordon eller ett stort verktyg för exempel), kommer reparationen involverar förmodligen ersätta enheten. Att försöka reparera metallkomponenterna hos en hydraulisk cylinder och kolv och har det fortfarande förbli i linje och helt tät är kostnaden inte effektiv. Beställning av en ny mekanism och ersätta den skadade enheten kommer att ta mindre tid och pengar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126540.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.