Vad Är Bolt Pattern för en 1999 Ford Mustang?

Ford Mustang är en av USA: s favorit muskel bilar sedan 1960-talet. År 1999 introducerade Ford den åttonde generationen Mustang, som visserligen grundar sig på den gamla räven kroppen plattform, hade helt nya styling. Den åttonde-gen Mustang gjordes 1999-2004. 1994 Mustang började använda en annan bult mönster, som fortfarande används på nytt Mustangs. Den 1999 Mustang använder bultmönster infördes i 1994 års modell. Definition

Ett fordons bultmönster avser antalet av tappförsedda hål som är i ett givet hjul, och avståndet som de är från varandra. Figuren bestäms först genom att räkna antalet av hål på ett hjul eller antalet hjulbultar på ett nav. De flesta hjul på nya bilar använder fem klack hjul, men många äldre bilar använder fyra klacken hjul. På en fem-klack hjul, mäta avståndet från en klack hål till utrymmet direkt mellan de två lug hålen över från den första. En klack mönster av 5 x 4.5 innebär att det finns fem lug hål som är 4,5 inches över.
1999 Mustang Bolt Pattern

1999 Mustang hjul använder en 5 x 4,5-tums bult mönster, så det finns fem lug hål som är 4,5 inches isär från varandra. Mustangs gjorda 1994 och senare använda denna flik mönster. Under årens lopp har Mustangs tagits fram med en mängd olika klacken mönster.
Vilka fälgar passar

För ett visst hjul för att passa på en 1999 Mustang, måste den ha en 5 x 4,5 tum bult smattra. Och utöver detta krav, kommer inte bara någon 5 x 4,5-tums hjul passar på en Mustang. Bara för att klacken mönstret är detsamma innebär inte att hjulet får plats på bilen. De andra överväganden är hjulet offset (där centrumlinjen för hjulet är i förhållande till hjulet monteringsytan), Kan bredd och diameter.
Jag ändra mönstret?

Det är möjligt att ändra klacken mönster av en 1999 till något annat så att du kan installera hjul som har en annan bult mönster. Detta görs genom att installera hjuladaptrar som har en uppsättning hål som matchar bultmönster av Mustang men dubbar funktion som är ett annat hjul mönster. Adaptern är bultad till den befintliga navet och sedan det nya hjulet är bultad till adaptern.
Andra överväganden
p Det är i allmänhet inte rekommenderas att installera hjuladaptrar för att installera olika hjul. Mustang ritades av sina ingenjörer att använda ett visst mönster hjulbult, offset och även diameter och bredd. Adaptern kan lokalisera hjulet längre då optimalt från hjulet och placera överdriven stress på navet och fjädring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126534.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.